Bacău: Blocul de pe Martir Horea rămâne fără pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că hoții de fier vechi dau târcoale, iar copiii se joacă de v-ati-ascunselea, imobilul a rămas fără supraveghere. Jandarmeria Bacău și-a retras angajații care păzesc blocul afectat de explozie, iar Poliția Primăriei nu mai are personal pentru protecția clădirilor.

Blocul care a sărit în aer la sfârșitul lunii decembrie rămâne, începând de azi fără paza jandarmilor. Aceasta cu toate că adolescenții se dau cu rolele pe sub balcoanele care stau să cadă, copiii se joacă de v-ați-ascuselea pe sub dărâmături, iar hoții de fier vechi dau târcoale imobilului indiferent de momentul zilei.

S-a ajuns în această situație deoarece Inspectoratul Județean de Jandarmi are puțini lucrători și nu-și mai permite să „dizloce" angajați care să păzească o ruină. „Jandarmii stau în fața blocului câte șase, în trei schimburi. Sunt atâția lucrători care sunt, efectiv, „rupți" de serviciu și stau zi și noapte acolo. Noi nu ne mai permitem acest lucru, deoarece avem misiunile noastre curente și avem nevoie de ei", a declarat Sebastian Crețu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău.

Aflându-se în această situație, cele 15 familii de sinistrați au cerut ajutorul Poliției Primăriei, pentru paza apartamentelor distruse de explozie.

Nici Poliția Primăriei nu are angajați

 În ciuda demersurilor făcute de locuitorii blocului de pe Martir Horea, nici Poliția Primăriei nu a găsit o soluție. Aceasta deoarece întregul Serviciu de Pază a fost desființat prin disponibilizările de la sfârșitul anului trecut. „Așteptăm ca Primăria să ia o decizie și să ne dea o soluție, dar noi oricum nu avem personal pentru pază. Acest serviciu s-a desființat încă de anul trecut, când 140 de angajați au fost disponibilizați. Nu mai avem personal!", a declarat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt al Poliției Primăriei.

Din cauza situației create, sinistrații au cerut ajutor de la Prefectura Bacău și, în următoarele zile, se așteaptă un răspuns. „Nouă cel mai tare ne este frică de hoții de fier vechi care, pentru a face rost de câțiva bani pot intra în bloc și distruge pereții și așa șubrezi. Poate să aibă loc oricând un accident acolo. Ba mai mult sunt și copiii care se joacă printre ruine. Jandarmii măcar nu-i lăsau să intre", a declarat Bogdan Pocovnicu, avocatul celor 15 familii de sinistrați din blocul calamitat.

El a mai adăugat că șefii Asociației de Proprietari iau în calcul și angajarea unei firme private de pază și protecție, însă sinistrații nu sunt de acord să scoată bani din buzunar pentru plata acestui serviciu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite