Bacau: Blocul de pe Martir Horia poate fi consolidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 15 familii, afectate de explozia produsă la sfârşitul lunii decembrie în blocul de pe strada Martir Horia, vor locui tot în vechile lor apartamente.

Experții autorizați în construcții, angajați de Primăria Bacău, au decis că întregul imobil poate fi refăcut și nu va fi dărâmat din temelii. 

„Marți, vom afla care este valoarea întregii lucrări și se va decide dacă Primăria își poate asuma o execuție a proiectării și a lucrărilor de consolidare a imobilului", a declarat Roxana Mironescu, viceprimar al Bacăului.

Suma oferită de Guvern și aflată deja în conturile administrației locale este de 1 milion de lei. Din acești bani au mai rămas aproximativ  850.000 de lei, diferența fiind cheltuită pe lucrările de expertiză privind rezistența blocului.

„În cazul în care suma necesară pentru reconsolidare va fi prea mare  va trebui să solicităm sprijin de la Guvern. Încă nu știm la cât se vor ridica aceste costuri. Cifra exactă o vom afla abia săptămâna viitoare", a mai adăugat viceprimarul Mironescu.

Lucrare de 6 luni

Oficialii Primăriei sunt convinși că lucrările nu vor putea începe mai devreme de luna aprilie, după ce va fi organizată licitația pe SEAP.

"Din discuțiile cu inginerii în construcții, consolidarea blocului va dura aproximativ șase luni. Oricum, oamenii afectați de explozie vor petrece sărbătorile de iarnă în apartamentele lor", a mai zis viceprimarul Bacăului. 

Până când se vor muta în propriile locuințe, cele 15 familii sunt scutite de plata impozitului pe clădire. Decizia a fost luată de consilierii locali, pe 31 ianuarie și va fi menținută până la data când apartamentele vor fi date în folosință.

CITAT

Romeo Stavarache - PRIMAR

„Scutirea de taxă se va face în baza adeverinței de sinistrat începând cu prima zi a lunii următoare când persoanele depun la Primărie documentele justificative"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite