Bacău: Blestem asupra unei familii din Sascut. Tatăl și doi copii au murit în accidente de circulație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima victimă a fost băiatul de 15 ani care a murit aseară izbit de o mașină scăpată de sub control. În urmă cu patru ani, chiar a doua zi de Crăciun, tatăl acestuia și una din surorile mai mici s-au stins după ce au fost spulberați de un autoturism care rula cu viteză pe drumul european.

Aseară a murit și el într-un cumplit accident petrecut în localitatea Sascut Sat, din comuna Sascut. Alexandru Fundăcescu (15 ani) mergea împreună cu un consătean, Neculai Gheorghiu (73 ani) pe marginea drumului județean.

Acesta din urmă se ducea la un priveghi, iar băiatul acasă. Drumul lor s-a oprit brusc în poarta lui Constantin Scurtaru. Un autoturism care gonea cu viteză pe drum i-a acroșat și aruncat în șanț fără nicio șansă.

"Am auzit o bubuitură puternică și când am ieșit afară am văzut mașina aproape intrată în casa mea, șoferul și pasagerul erau plini de sânge încercau să iasă afară. Când m-am uitat mai bine în șanț erau și doi morți. Nu mai mișcau deloc", povestește Constantin.

La fața locului s-au adunat imediat oamenii care locuiesc în zonă și au încercat să acorde primul ajutor, dar pentru pietoni nu s-a mai putut face nimic. Răniții, Ionuț Nicoară (19 ani), șoferul autoturismului, și Cristi Coman (30 ani), pasager, au fost transportați la spital cu ambulanțele și sunt în afara oricărui pericol.

Șoferul, cercetat pentru ucidere din culpă

Polițiștii au deschis deja ancheta. "Din primele cercetări se pare că evenimentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, respectiv carosabil umed", a declarat Dorin Roman, șeful Serviciului Rutier Bacău.

Șoferul va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă. Oamenii s-au îngrozit când au văzut că în urma accidentului a murit și Alexandru. Ei cred că familia este urmărită de un blestem.

Acela ca toți membrii familiei să moară în accidente rutiere. "Sunt blestemați săracii. Tatăl și sora lui au murit în urmă cu câțiva ani la strada mare, chiar pe trecerea de pietoni. Era de Crăciun. Acum a murit și el. Ceva nu este în regulă cu familia asta", spune Maria Petru, o localnică.

În 2006, în a doua zi de Crăciun, Ioan Nazare (42 ani) și fiica acestuia Crina Fundăcescu (9 ani) au fost spulberați chiar pe trecerea de pietoni de pe E-85 de un autoturism condus cu viteză de un bucureștean. Se întorceau de la colindat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite