Bacău: Bianca Dascălu - Vocea feminină de la radioul liceului (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta este redactor-şef la Radio Adolescenţa de la Colegiul Tehnic „N. V. Karpen“ din Bacău şi le face colegilor pauzele mai frumoase.

A intrat în radio în urmă cu patru luni, dar se simte ca şi când ar fi acolo de o viaţă. S-a acomodat imediat, iar de atunci toate pauzele şi le petrece în redacţie sau prin şcoală, culegând dedicaţii de la elevi. „Am participat la mai multe activităţi cu radioul şi la un moment dat mi s-a propus să intru în echipa lor. La început am ezitat pentru că mi se părea destul de greu, dar mi-am dat seama că pot să fac acest lucru. Mie îmi place să vorbesc în faţa oamenilor“, ne-a spus Bianca.

Invită profesorii la radio
În prezent, este singura fată din echipă şi băieţii din jurul ei au ales ca ea să ocupe funcţia de redactor-şef. Îşi aminteşte cu emoţie de prima zi de radio. „M-au trimis prin liceu să iau dedicaţii în direct prin telefon de la elevi pentru colegi şi prietenii lor. Ulterior m-am aşezat şi la pupitru, iar acum, pe lângă faptul că am intervenţii în pauze, mai realizez şi o emisiune pe radioul online“, mai spune adolescenta.

Emisiunea moderată de ea este singura care are invitaţi adulţi, iar tema principală de discuţie nu este şcoala. Bianca încearcă să afle de la dascăli alte lucruri decât cele pe care le ştia deja. „Se numeşte «Am ceva de spus». Invit profesorii din liceu, pe care îi întreb lucruri din viaţa privată şi încercăm să-i cunoaştem şi altfel. Îi pun să-mi povestească despre pasiunile lor, despre viaţa lor. Şi pot spune că am constatat că unii dintre ei sunt total diferiţi de imaginea pe care o afişează la cursuri“, a mai spus Bianca.

De când a descoperit radioul, adolescenta face frecvent ore suplimentare la şcoală. După ce termină cursurile, se duce direct în redacţie unde scrie ştiri, îşi stabileşte întrebările pentru emisiune şi îşi planifică invitatul pentru săptămâna următoare. „Sunt zile în care plec de la şcoală şi pe la ora 17.00. Îmi place să petrec timpul în radio. Pot să spun că este pe primul loc şi apoi şcoala. Mama se mai supără pe mine din această cauză, dar nu pot să mă lipsesc de această pasiune“, a mai spus Bianca.

„Vrem televiziune“
Acum, la programul încărcat pe care-l au se mai adaugă şi un nou proiect la care lucrează. Elevii de la „N. V. Karpen“ vor să-şi lanseze şi o televiziune şi astfel să devină primul colegiul cu un mic trust media. „Ar fi tare frumos să avem şi televiziune. Suntem singurul liceu din Bacău cu radio şi ar fi interesant să avem şi TV. Deocamdată este un proiect la început de drum, la care aveam de muncit foarte mult. Noi am mai realizat filmuleţe de prezentare pentru colegiu, dar sunt convinsă că televiziunea înseamnă mult mai mult“, a mai spus ea.

Profil
Născută. 23 iunie 1993, Roman.
Studii. Este elevă în clasa a X-a, Colegiul „N. V. Karpen“, Bacău.
Familie. Locuieşte cu părinţii, mai are un frate.

Întrebări şi răspunsuri
Vrei să te înscrii la Facultatea de Jurnalism?
Îmi place tare mult munca de ziarist, dacă pot să spun aşa, deşi noi suntem nişte amatori, dar nu m-am hotărât ce vreau să fac. Oscilez între Jurnalism şi Medicină Dentară. Probabil voi alege medicina, dar cu siguranţă nu voi renunţa nici la presă. Poate o să le fac în paralel. Cine ştie? 
Ţi s-a întâmplat să te bâlbâi în direct?
Păi sunt destule. La început trebuia să citim horoscopul în direct, în pauze. În prima săptămână îmi amintesc că de emoţie nu am reuşit să pronunţ cuvântul superficial. Nu mi-a ieşit deloc şi m-am simţit foarte prost. Au mai fost şi alte bâlbe, dar se întâmplă şi la posturi mai mari.

Ce-i place
Îi place să fie înconjurată de oameni, să interac-ţioneze cu ei. Îi place să vadă un film bun şi să petreacă timp cu prietenii.

Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii care trăiesc în anonimat şi care nu ştiu să aprecieze unele lucruri. Nu-i place când îşi propune ceva şi nu reuşeşte să ducă proiectul până la capăt.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite