Bacău: Bebeluș de două luni, abandonat pe casa scării. Omul care l-a găsit vrea să îl boteze (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila va purta numele Ștefania Maria
Copila va purta numele Ștefania Maria

O fetiță de doar două luni a fost găsită la 4.30 dimineața abandonată pe casa scării într-un imobil de pe strada Energiei.

UPDATE: (ORA 16.20) Medicii afirmă că starea micuței este bună, dar că va mai rămâne pentru o perioadă în grija lor. „După ce starea de sănătate va permite, fetița va fi preluată de instituția noastră“, ne-a declarat Alina Iftode, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

UPDATE. (ORA. 14.00) Polițiștii băcăuani fac cercetări pentru a o identifica pe mama fetiței. „S-a întocmit un dosar penal și se fac verificări pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanei care a abandonat copilul“, a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

ORA 13.30. Ion Vasile, omul care a auzit plânsul micuței și impresionat a luat-o la el în casă, povestește cum s-a petrecut „grozăvia".

Era liniște și eu nu puteam să dorm. Am auzit un plâns de copil și m-am mirat pentru că știu că nu avem copii mici în bloc. A fost exact ca în filme! Când am deschis ușa am găsit la mine la etaj pe un preș un bebeluș îmbrăcat frumos, cu haine curate. Avea pe ea două salopete nou-nouțe, o căciuliță de lână pe cap, un scutec roz și pe deasupra o păturică udă, cred, de la ploaie", a explicat Vasile.

După ce a luat copila în casă și i-a schimbat pampersul bărbatul a anunțat Poliția și Salvarea.

Au fost câteva momente în care nu știam ce să facem cu ea. Era atât de mică! Ne-a fost frică să-I dăm lapte de magazin, așa că i-am dat doar câteva lingurițe de apă plată", a mai afirmat bărbatul. El a mai adăugat că se gândește serios să o boteze pe copilă, iar numele este deja ales - Ștefania Maria.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite