Bacău: Bătrâna maltratată de nepoți, dusă la căminul de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra Bianca Hanuz a salvat-o pe bătrână din coșmarul pe care îl trăia
Tânăra Bianca Hanuz a salvat-o pe bătrână din coșmarul pe care îl trăia

Bătaia primită ultima oară, frigul și lipsa mâncării au pus capac răbdării femeii. Ea este decisă să se adreseze instanței pentru a anula actul de donație al casei făcut pe numele nepoților

MAI CITIȚI:

Bătrână de 87 de ani izgonită în stradă de rude

Elisaveta Marceac (87 de ani) a decis să pună capăt coșmarului în care trăia de mai bine de un an. Ea a fost dată afară din propria locuință de nepoata ei Roxana Ciobanu și obligată să trăiască într-o toaletă dezafectată.

Ieri o echipă mixtă formată din polițiști și asistenți sociali au salvat-o pe femeie din mizeria în care trăia și au dus-o la căminul de bătrâni. S-a ajuns în această situație după ce, în urmă cu cinci ani, s-a decis să doneze casa în care trăia de mai bine de 40 de ani, nepoatei sale. "I-am dat casa și am sperat că voi fi ajutată la bătrânețe. Drept răsplată m-a ținut flămândă, m-a bătut și m-a obligat să dorm în veceu", a spus bătrâna.

Sătulă de "tratamentul" rudelor femeia și-a dat în cele din urmă acordul să fie ajutată de autorități. S-a decis să facă pasul după ce în urmă cu doar câteva zile nepoata, împreună cu soțul, i-au mai administrat încă o "corecție".

De pe urma bătăii s-a ales cu degetele umflate și cu urme de lovituri pe tot spatele. Faptul că este bolnavă de diabet nu a contat în ochii nepoților moștenitori. Au înfometat-o și au aruncat-o în stradă. Ca să fie siguri că nu mai calcă în curte nepoții au blocat poarta casei.

O studentă, salvarea bătrânei

În urmă cu trei săptămâni situația Elisavetei Mangeac a fost relatat în paginile ziarului "Adevărul de Seară" Bacău însă instituțiile statului nu i-au sărit în ajutor.

În momentele de calvar singura persoană care i-a stat aproape și i-a adus pe furiș mâncare a fost Bianca Hanuz, o tânără studentă care, în drum spre facultate, trecea zilnic prin fața porții bătrânei. "Fie vară, fie iarnă femeia stătea pe trotuar și plângea. I-am adus mâncare și am început treptat să mă atașez de ea" a spus tânăra.

Tot ea a fost cea care a alertat autoritățile și s-a decisă să găsească o soluție pentru ca femeia de 87 de ani să aibă un acoperiș deasupra capului în pragul iernii.

Bătrâna este decisă să anuleze în instanță actul de donație și să se întoarcă cât mai repede în propria ei casă. "Am făcut o greșeală când le-am donat casa. Vreau să anulez actul și să rămân în locuință fără teama că voi fi bătută și scoasă în stradă", a mai spus Elisaveta Mangeac.

Deși strada era plină de polițiști și de lucrători ai Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS), "nepoata bătăușă" a refuzat să iasă din casă și să dea ochii cu oamenii legii.

CITAT

Daniela Pozînarea, DIRECTOR SPAS

Nu am știut de cazul femeii dar imediat ce am fost sesizați ne-am mobilizat și am scos-o din calvarul în care trăia. Anularea actului de donație se poate face oricând de acum încolo. Rolul nostru a fost să-i asigurăm un trai normal vârstei sale.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite