Bacău: Băcăuanii se tem să mai stea la umbra copacilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi băcăuani evită să mai stea sub copacii din parcuri, chiar dacă asigură umbra binevenită în zilele caniculare de vară.

Incidentele petrecute în ultimul timp i-au pus pe gânduri pe cei mai mulţi dintre băcăuani. O plimbare prin parc nu mai este privită doar ca un prilej de relaxare. „Sunt foarte mulţi copaci bătrâni prin parc. Am auzit ce s-a întâmplat în Parcul Trandafirilor, unde o familie a fost rănită de un copac rupt, aşa că evit zonele unde sunt arbori mai bătrâni. Cred că e mai sigur aşa, decât să ajung în spital“, ne-a spus Constantin Teodoru, pensionar. Băcăuanii susţin că nu au văzut niciodată lucrători ai Primăriei care să verifice starea copacilor din parcuri.

Primăria acţionează doar când au loc accidente
„Eu ies aproape zilnic cu fetiţa în parc, la plimbare, dar nu am observat să verifice cineva starea copacilor mai şubrezi. Şi sunt destui. Cred că nu ne putem baza pe administraţia locală şi trebuie să ne păzim singuri de ceea ce s-ar putea întâmpla“, a spus şi Adriana Panaite, mama unei fetiţe de 5 ani. Abia după ce o familie a fost lovită de un copac uriaş care s-a rupt în Parcul Trandafirilor, municipalitatea ia în calcul inspectarea spaţiilor verzi şi tăierea copacilor care pot constitui pericole la adresa integrităţii fizice a băcăuanilor.


„Legea privind mediul este destul de restrictivă în privinţa tăierilor de arbori, dar vom face o evaluare amănunţită. În locurile unde cetăţenii sunt expuşi la posibile accidentări, vom evalua gradul de pericol şi vom tăia respectivii copaci. Imediat ce vremea o va permite, îi vom înlocui cu puieţi din alte specii“, a declarat Viorica Marcu, şeful Direcţiei Spaţii Verzi din cadrul Primăriei municipiului Bacău. Primii doi copaci consideraţi cu grad ridicat de pericol au fost deja tăiaţi în Parcul Trandafirilor. Unul dintre ei era „salcia lui Bacovia“, copac despre care se spunea că la umbra sa ar fi scris poezii celebrul poet băcăuan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite