Bacău: Avalanșă de premii pentru Prospero’s Group la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Prospero's Group de la Palatul Copiilor din Bacău a reușit să facă senzație la cea de a V-a ediție a Festivalului Național "Teatru Fest" organizat la Cluj. Adolescenții au pus în scenă zilele trecute spectacole precum "Povești de Dragoste", "Sandwich cu pui", "Împăiați-vă iubiții" și "Come and Go" și au câștigat nouă premii.

Piesa "Sandwich cu pui" a adus diplome pentru cea mai bună trupă și cel mai bun spectacol. Locul I pentru cel mai bun actor în rolul principal a revenit lui Radu Stoica și locul II, la aceeași categorie lui Cătălin Petcu, ambii din Bacău.

"Nu mă asteptam să primesc premiul pentru cel mai bun actor mai ales că am jucat pentru prima oară pe scenă direct în festival. Juriul a fost unul profesionist, iar organizarea a fost foarte bună", a spus Radu Stoica.

De asemenea, premiul I pentru cea mai bună actriță în rolul principal a revenit tot unei băcăuance. Este vorba de Alexandra Pascu. Locul II a fost ocupat de Alexandra Spătaru.

"Acest festival mi-a întărit convingerea că pentru a face teatru de bună calitate iți trebuie în primul rând talent, cu care te naști și apoi pe parcursul vietii îl dezvolti prin multă muncă și seriozitate. Am fost foarte multumită de organizare și de juriu care a fost la obiectiv și a spus lucrurilor pe nume", a menționat Alexandra Pascu.

Premiul pentru regie a revenit îndrumătorului trupei băcăuane, Geo Balint, care a fost recompensat și cu premiul special al juriului pentru workshop-ul "Capra Mută".

Nu în ultimul rând, piesa "Sandwich cu pui" a fost recompensată și pentru cea mai bună muzică. De menționat că la festivalul din acest an au participat trupe de teatru din Cluj, Constanța, Bacău, Sighișoara, Pitești și Arad.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite