Bacău: Audierile persoanelor reținute în cazul „Bariera“ au depășit 25 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

27 de percheziții, 17 persoane reținute, 19 audiate și peste 25 de ore de audieri. Acesta este bilanțul acțiunii întreprinse ieri dimineață de peste 400 de polițiști și jandarmi care au descins în mai multe imobile din Piatra Neamț și localități limitrofe.

MAI CITIȚI:

27 de percheziții la primele ore ale dimineții

În urma audierilor nimeni nu a primit încă mandat de arestare. „Ancheta este încă în desfășurare. Mai sunt persoane care dau declarații și la această oră. Toată acțiunea are drept scop depistarea celor care l-au agresat în seara de 14 februarie, la ieșirea din Bacău, spre Lilieci, pe Ion Dumitru Mironescu, zis Puiu", a declarat Felix Bănilă, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Chiar dacă perchezițiile și reținerile au vizat strict cazul „Bariera" procurorii nu exclud ca în cursul audierilor să afle informații legate și de alte infracțiuni săvârșite de cei „săltați" ieri de mascați. „Dacă vom descoperi că unele din aceste persoane au săvârșit alte fapte care nu au legătură cu ancheta noastră vom declina competența către ceilalți colegi", a mai spus Bănilă.

Cinci din cele 19 persoane audiate ieri au avut, conform procurorilor, altă calitate decât cea de invinuit în cazul agresiunii lui Puiu Mironescu. Cu toate că, în urma audierilor, nu s-a emis niciun mandat de arestare surse apropiate anchetei au confirmat faptul că, printre cei 17 reținuți în urma descinderilor din Piatra Neamț, se află cu siguranță și persoanele căutate în cazul „Bariera".

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite