Bacău: Au început recrutările pentru școlile militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău a început recrutările de tineri dornici să urmeze cursurile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" din București sau a școlilor de agenți de la Câmpina și Cluj Napoca.

În acest an, pentru cei care vor să devină ofițeri de poliție, Academia a scos la concurs doar 250 de locuri, iar pentru subofițeri 800 de locuri. Cu toții au însă de îndeplinit câteva condiții pentru a trece de preselecția realizată la nivel de județ.

„Candidații trebuie să aibă până în 27 de ani, nota minimă la purtare în timpul liceului să fie 8.00, să nu aibă antecedente penale și înălțimea de minim 1,70 m bărbații și 1,65 m femeile", spune Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Concurență la Poliție

Până acum la sediul instituției s-au depus deja 55 de dosare, iar alți câțiva zeci de candidați s-au interesat de condiții. Pentru Academia de Poliție, înscrierile se încheie la data de 3 iunie, iar pentru școlile postliceale la 1 iulie, examenul urmând să aibă loc la finele lunii respective.

Și Scoala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna pune la bătaie 200 de locuri, din care 170 pentru bărbați și 30 pentru femei. Aici limita de vârstă este de 35 de ani, împliniți în anul susținerii examenului.

Fiecare candidat va trebui să achite o taxă de 120 de lei care se plătește la sediul instituției. „Sunt scutiți de această sumă candidații orfani de ambii părinți, cei proveniți din casele de copii și care au părinții angajați în sistemul administrației penitenciarelor", a declarat Silvia Vătavu, purtătorul de cuvânt al ȘNP Târgu Ocna.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite