Bacău: Au început înscrierile la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean Şcolar (IŞJ) Bacău a demarat procedurile pentru organizarea examenului de titularizare din acest an. Viitoarele cadre didactice îşi pot depune cererile pentru a ocupa un post în învăţământ la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny“ şi Colegiul „Vasile Alecsandri“, începând de astăzi şi până pe 25 iunie.

Probele se vor deşfăşura între 9 şi 12 iulie, urmând ca pe 20 iulie să se afişeze rezultatele finale. „Cu toate că se preconizează o scădere a salariilor dascălilor cu 25%, din experienţa anilor trecuţi ştim că absolvenţii nu ratează şansa de a ocupa un post ca titulari. Chiar dacă este criză, locurile vacante sunt o posibilă sursă de venit. Ne aşteptăm să avem mulţi candidaţi la examen“, a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt la IŞJ Bacău.

În judeţ există 338 de posturi titularizabile, dintre care 67 sunt în mediul rural şi 271 în mediul urban. Totodată, 516 catedre sunt netitularizabile şi 795 incomplete.

„Pe 21 şi 22 iulie vor avea loc şedinţele publice ce vor avea ca scop repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7,00 în unităţile de învăţământ“, a mai spus Claudia Merticariu.

Tot săptămâna viitoare, la aceleaşi centre de concurs îşi pot depune cererile şi profesorii care cer detaşarea prin concurs, cei care solicită continuitate pentru suplinire şi candidaţii care anul trecut au obţinut sub nota 7,00 la titularizare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite