Bacău: Asociatul lui Stavarache, șeful Grupului de Cogenerare de la CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Goga este asociat la Firma lui Stavarache
Florin Goga este asociat la Firma lui Stavarache

Inginerul-șef recunoaște că este asociatul edilului din firma Prod Cresus, însă refuză să comenteze situația. Florin Goga a fost numit în funcția deținută la CET acum trei ani, însă de mai bine de zece ani este acționar în firma primarului.

Șeful grupului de cogenerare de la CET Bacău, Florin Goga, a bătut palma în afaceri cu primarul Romeo Stavarache încă de acum 12 ani, când cei doi au devenit asociați la firma Prod Cresus.

Inginerul șef al centralei turbină pe gaz, din cadrul centralei de termoficare a orașului, afirmă că se cunoaște cu actualul edil al Bacăului de mai bine de 15 ani, de când cei doi au fost colegi la uzina de avioane Aerostar. "Apoi drumurile noastre au avut alte direcții. Eu am rămas în producție, el a urmat o carieră politică. Însă ne-am înțeles bine", a mărturisit Florin Goga.

Deși datele oficiale de la Registrul Comerțului arată negru pe alb că Stavarache și Goga sunt asociați la curățătoria chimică Prod Cresus, șeful grupului de cogenerare evită să comenteze postura în care se află. "Îmi permit să mă abțin. Sunt un tip discret și nu vreau să fac mare vâlvă din acest lucru. Dacă așa spun datele de la Registrul Comerțului, înseamnă că așa este. Ce să mai comentez?", a afirmat șeful grupului de cogenerare.   

"Să dau toți oamenii buni afară?"

Edilul Romeo Stavarache nu vede nicio problemă în faptul că asociatul său este șef la una dintre societățile aflate în subordinea Primăriei. Ba mai mult primarul Bacăului afirmă că Goga este un bun specialist la care nu poate renunța. "Știe meserie și își face treaba. Acum ce să fac? Să dau toți oamenii buni afară de la CET doar pentru că au anumite legături cu mine?", a afirmat Romeo Stavarache.

Cumătrie pe banii Europei

Florin Goga nu este singura persoană apropiată primarului care ocupă o funcție în cadrul CET. Marius Ion Stănilă, cumnatul lui Stavarache, ocupă funcția de director economic la centrala de termoficare din Bacău.

Primul grup de cogenerare de la CET Bacău a fost pus în funcțiune în urmă cu trei ani, iar valoarea lui a fost de 9,2 milioane de euro, iar până în 2013 municipalitatea va da în folosință și al doilea grup cu bani de la UE.

Condiția impusă de oficialii europeni este ca numărul apartamentelor racordate la CET să crească de la 20.200, cât sunt în prezent, la  25.250 de abonați, în următorii 18 ani.  

CIFRĂ

16.788 lei

Acesta a fost profitul înregistrat de firma Prod Cresus condusă de Stavarache în asociere cu Goga declarat în anul fiscal 2009   

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite