Bacău: Asistentul social din Primăria Bereşti-Bistriţa, cercetat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Tărcuţă habar nu avea în ce condiţii era ţinută Gabriela Barna de mama ei
Elena Tărcuţă habar nu avea în ce condiţii era ţinută Gabriela Barna de mama ei

Elena Tărcuţă este acuzată de neglijenţă în serviciu, pentru că nu a urmărit situaţia Gabrielei Barna, fata care la 15 ani cântărea numai 13 kilograme. 

Poliţiştii din Bereşti-Bistriţa care anchetează sfârşitul adolescentei au inclus în dosarul penal încă un învinuit, pe lângă Elena Barna, mama fetei.

Este vorba despre Elena Tărcuţă, asistentul social al Primăriei, care prin natura meseriei ar fi trebut să cunoască situaţia fetei şi să sesizeze acest lucru la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău. Cum nu şi-a făcut datoria, iar cazul a ieşit la iveală mult prea târziu, funcţionara a ajuns acum să fie cercetată penal. „Asistentul social din comună este cercetat pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu, iar  mama pentru rele tratamente aplicate minorului“, ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Elena Tărcuţă riscă de la o lună la doi ani de închisoare sau amendă, iar dacă anchetatorii vor decide că fapta ei a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este de la 2 la 10 ani de închisoare.

Procurorii extind cercetările

Şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria  Buhuşi, acolo unde dosarul penal este înregistrat, spun că ancheta va fi de amploare.

„Cercetările vor fi extinse şi asupra autorităţilor şi instituţiilor care aveau ca atribuţii de serviciu protecţia acestui copil. Am solicitat mai multe documente şi aşteptăm răspunsurile lor, la fel cum aşteptăm şi raportul medico-legal în baza căruia vom stabili dacă schimbăm încadrarea juridică“, ne-a declarat Paul Moglan, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuşi.

Moglan s-a ferit să dea nume, pe motiv că ancheta este în curs. Elena Tărcuţă nu a fost de găsit pentru a-şi spune punctul de vedere faţă de ancheta Poliţiei, însă colegii de la Primărie i-au sărit imediat în apărare.

Funcţionarii din Primărie îşi apăra colega

„Era normal să se înceapă urmărirea penală după câtă tevatură s-a făcut pe acest caz. Urmează ca organele abilitate să dea verdictul. Nimeni din Primărie nu o acuză de ceva. Şi medicii legişti au spus că fata asta a fost condamnată la moarte încă de la naştere“, ne-a spus Dan Brumă, purtător de cuvânt la Primăria Bereşti-Bistriţa.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite