Bacău: Asfaltarea străzilor din municipiu stă la mâna vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația locală așteaptă ca temperaturile să nu mai scadă sub 15 grade pentru a începe repararea străzilor. Primăria nu făcut planul campaniei de asfaltare din acest an însă s-a decis cum vor fi turnate noile covoare asfaltice: la fel ca anul trecut

Șoferii băcăuani sau cei care tranzitează municipiul nu se vor bucura prea curând de străzi fără gropi. După o iarnă care a lăsat urme adânci în asfaltul de pe străzile orașului aceștia vor trebui să se înarmeze cu răbdare și dibăcie la condus întrucât Primăria Bacău nu a decis când va da startul campaniei de asfaltare din acest an.

Administrația locală așteaptă ca temperaturile medii să ajungă la minim 15 grade celsius și abia atunci se va decide ce străzi vor intra în reaparție. „În principiu, pe străzile unde se poate face doar plombare vom merge pe această variantă. Acolo unde strada este foarte afectată vom turna covor asfaltic pe toată suprafața ei. Mixtura folosită va avea aceeași calitate ca cea de anul trecut. Nu au fost probleme majore pe străzile reparate anul trecut", a spus Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

Locuitorii orașului au însă cu totul altă părere despre mixtura folosită în asfaltările de anul trecut. Aceștia spun că stratul de covor asfaltic este prea subțire și că nu face față traficului din oraș. „Pe strada Nufărului, din cartierul Bistrița Lac, care a fost asfaltată anul trecut, se află o gaură în care dacă intri cu roata îți poți tăia cauciucul. Strada Chimiei a fost și ea refăcută anul trecut însă acum este plină de gropi și nici nu știi pe unde să mai mergi ca să le ocolești", a spus Viorel Mihali, taximetrist.

Strada Chimiei, nu are încă un stăpân

Chiar dacă recunoaște că nu a pus încă la plunct planul de asfaltare a orașului pe acest an administrația locală spune că nu va omite de pe lista cu priorități nicio stradă care are nevoie de reparații. În privința străzii Chimiei lucrurile par aranjate doar la nivel declarativ. „Această stradă se va face din fonduri puse la dispoziție de Consiliul Județean. Au fost discuții între noi și reprezentanți ai CJ și în final a rămas stabilit ca ei să se implice în asfaltarea a patru străzi din municipiu", a spus viceprimarul Luchian.

Consiliul Județean nu a putut confirma însă cele spuse de edil iar strada Chimiei va continua să dea bătăi de cap șoferilor care o tranzitează. „Prin lege ne putem asocia cu diferite consilii locale din județ pentru a reabilita anumite străzi însă nu au fost discuții în acest sens între noi și cei de la Primăria Bacău. Eu, cel puțin, nu știu de ele", a spus Valentin Palea, directorul Serviciului Public  de Drumuri Județean Bacău, instituție subordonată CJ.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite