Bacău: Arme și țigări confiscate în urma unor descinderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte locuințe din Bacău și una din Botoșani au fost verificate de polițiștii băcăuani după ce au primit informații că proprietarii fac contrabandă cu țigări.

Acțiunea polițiștilor a început în stradă unde un tânăr de 30 de ani din Bacău a fost prins în flagrant când transporta cu un autoturism peste 8000 de pachete de țigări de proveniență Republica Moldova.

Marfa era disimulată într-un colet trimis de Florin H. (40 de ani) din Botoșani, printr-o firmă de curierat rapid. În același timp cu acțiunea din trafic, oamenii legii au descins la șapte adrese din municipiul Bacău și la cea a suspectului din Botoșani.

"Au fost astfel identificate şi ridicate în vederea confiscării 18.980 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, 3.840 euro şi 11.285 lei, 15 telefoane mobile diferite mărci şi şase cartele SIM, două arme cu aer comprimat, 2.280 de  petarde şi 381 materiale cu încărcătură pirotehnică. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 16.000 de lei", a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

"Acuzațiile sunt de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile şi evaziune fiscală, iar unul dintre ei mai este cercetat și pentru infracţiunea de deţinere ilegală de produse pirotehnice din clasa I", a mai spus Butnaru.

Polițiștii spun că verificările nu s-au finalizat și că în acest dosar mai sunt cercetate și alte persoane.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite