Jobul de vis al băcăuanilor: jupuitor de nurci daneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta se derulează prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău, dar ultimul cuvânt pentru angajare îl au danezii. 

Jupuitor de nurci în Danemarca este una din multele oferte de locuri de muncă în străinătate puse la bătaie de angajatorii europeni, dar şi cea mai atractivă. Faptul că ar putea câştiga 100 de euro pe zi i-a făcut pe mulţi băcăuani să grăbească pasul către AJOFM, acolo unde se şi primesc CV-urile. „Sunt puse la dispoziţie 50 de locuri ca muncitor necalificat–jupuitor de nurci. Selecţia, la nivel de Bacău, se face prin compartimentul Ocupare Forţă de Muncă în Străinătate din cadrul agenţiei noastre. Până acum au fost deja selectate 40 de persoane, dar au fost peste 100 de băcăuani interesaţi“, a spus Daniela Balan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bacău.

CV-urile acestora vor ajunge la angajatorii danezi care vor tria cererile şi se vor decide pe cine vor chema la muncă. „Interviul final va fi susţinut de firma angajatoare, în limba engleză“, a mai spus Balan. Contractul durează 40 de zile, dar înainte de Crăciun băcăuanii pot veni acasă cu o mică avere. Chiar dacă munca este grea, deoarece necesită abilitate crescută, şi se lucrează şapte zile din şapte, între 10 şi 12 ore pe zi, băcăuanii nu au fost descurajaţi.

Oferta vine de la una dintre cele mai moderne companii daneze specializată în prelucrarea şi obţinerea produselor din piele şi blană. Marcel Ungureanu (25 de ani), din Bacău, şi-a depus CV-ul şi speră să se numere printre cei aleşi, chiar dacă nici nu ştie cum arată o nurcă. Recunoaşte că banii oferiţi de danezi l-au făcut să aplice.

„Sunt dispus să muncesc atât cât vor ei“
„Salariul foarte bun a fost lucrul care m-a atras la această ofertă. Cine îţi dă acum 100 de euro pe zi. Într-o lună câştig 3.000 de euro. Ei cer şi experienţă, dar de unde să avem? Aici nu creştem nurci, dar să le şi jupuim“, spune Marcel. Tânărul a mai lucrat până acum în Italia şi Cehia şi spune că ştie cum se munceşte pe la străini.

Faptul că pot rămâne cu bani frumoşi la final de contract a încântat şi alţi tineri băcăuani. „Eu mi-am pus mari speranţe în această selecţie. Sunt dispus să muncesc atât cât vor ei, că doar şi în ţară muncim peste program, dar să fiu plătit cu suma din contract. Nurci nu am jupuit până acum, însă o fac şi pe asta“, afirmă Maria Budău. Singurul dezavantaj este că oferta este la nivel naţional, iar jupuitorii de nurci din Bacău vor avea probabil mulţi contracandidaţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite