Bacău: Aproape 900 de bărbați, în concediu de creșterea copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an, de când au intrat în vigoare cele două pachete de concedii de creștere a copilului, respectiv de un an sau doi ani, majoritatea părinților au optat să stea acasă mai mult timp și pe bani mai puțini.

Din cele 162 de dosare depuse la Agenția Județeană de Prestații Sociale (AJPS) Bacău, 130 sunt pentru indemnizație pe timp de doi ani.

Din cei care au cerut să stea acasă doi ani, dar să aibă asigurată pe lună suma de 800 de lei, 25 sunt bărbați. Alte 32 de solicitări au fost făcute pentru pachetul de un an cu bani ceva mai mulți, iar aici 14 sunt bărbați", ne-a declarat Gheorghe Apostu, director AJPS Bacău.

La aceștia adaugă șapte persoane, ce provin din domeniul justiției și medicinei, care s-au întors la serviciu după doar câteva luni de concendiu și care primesc stimulent de inserție de 500 de lei.

„Aleg varianta cea mai convenabilă"

Agenția are în plată la ora actuală 4.988 de indemnizații, iar din total 885 sunt bărbați. „Nu doar mămicile au solicitat concendiu maternal ci și tăticii. Orice familie alege varianta cea mai convenabilă. Dacă la final rămân mai mulți bani în casă, atunci optează să stea bărbatul acasă", explică Gheorghe Apostu, directorul AJPS Bacău. Cererea de solicitare a indemnizației se depune în termen de 60 de zile de la nașterea copilului dacă părinții vor să primească și banii din urmă. După depășirea acestui termen, indemnizația se plătește din luna în care a fost înregistrată solicitarea.

CIFRĂ

885de tătici.

Atâția bărbați din județ stau acasă și cresc bebeluși.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite