Bacău: Aproape 700 de băcăuani, trimiși în șomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna noiembrie vine cu un nou val de disponibilizări. La Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău 11 societăți au depus proiecte de concediere colectivă care anunță trimiterea în șomaj a 698 de salariați.

"Majoritatea sunt din domeniul construcțiilor și era de așteptat ca în perioada rece firmele să-și restrângă activitatea iar numărul angajaților disponibilizați să crească. Cel mai probabil în perioada următoare se vor închide și alte șantiere", ne-a declarat Cristian Cucuian, director ITM Bacău.

De la începutul anului, 73 de firme au înaintat la ITM proiecte de concediere colectivă și tot de atunci 5123 de băcăuani au schimbat statutul de angajat cu cel de șomer.

Șefii de Muncă cred totuși că lucrurile încep să reintre pe făgașul normal.

O analiză efectuată la nivelul instituției arată că numărul contractelor de muncă a crescut față de începutul anului. "Se vede o înviorare a pieței locurilor de muncă. Dacă la începutul anului aveam 83.300 de contracte, acum avem 83.700. Am reușit să recuperăm contractele pierdute în urma disponibilizărilor și chiar să depășim cifra inițială.Creșterea a început să se simtă prin luna aprilie", a mai spus Cucuian.

În momentul de față, la nivelul județului Bacău sunt 19.067 de someri, din care 11.000 primesc indemnizație. Majoritatea celor ramasi fara serviciu sunt barbati, iar jumatate din posturile vacante aflate in oferta Agentiei Judetene pentru ocuparea Fortei de Munca Bacau sunt dedicate femeilor, fiind posturi de confectioneri imbracaminte.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite