Bacău: Angajaţii Primăriei, în concurs pentru job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi primari vor să înfiinţeze societăţi comerciale, care îi vor prelua pe angajaţii „sacrificaţi“ pentru ca aceştia să îşi păstreze locul de muncă.

Primăria municipiului Bacău va disponibiliza 30% dintre angajaţi, adică mai bine de 300 de persoane. Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, municipalitatea trebuie să rămână cu 699 de angajaţi dintre cei 1.015.

„Principalul criteriu după care se vor face disponibilizările va fi cel al competenţei. Pentru fiecare post se va organiza concurs. Vor fi şi alte criterii, care vor fi făcute publice. Printre ele se numără abaterile disciplinare, calitatea muncii, sancţiunile primite“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Mai multă muncă pentru funcţionari

Conducerea instituţiei a cerut de la fiecare direcţie din subordine statistici cu privire la angajaţi. În ceea ce priveşte disponibilizarea funcţionarilor din aparatul propriu, a angajaţilor Poliţiei Primăriei şi ai altor servicii subordonate instituţiei, şefii municipalităţii iau în calcul şi criteriul social, astfel încât să nu existe cazuri de cupluri disponibilizate.

Consiliul Judeţean şi Prefectura pregătesc şi ele o listă cu criteriile ce vor fi aplicate, însă până acum nu le-au făcut publice.
„Este o situaţie grea, dar trebuie să mergem înainte. Vom căuta să comasăm anumite funcţii, acolo unde se poate, astfel încât să disponibilizăm cât mai puţini angajaţi. Este dureros, va creşte volumul de muncă pentru cei care rămân, dar nu avem de ales“, a declarat subprefectul Constantin Scripăţ.

Poliţiştii, salvaţi de contracte

Primarii din oraşele mai mici au căutat şi ei soluţii, iar unii le-au şi găsit. „Vom disponibiliza doar 30 de oameni. Ar fi trebuit să fie mai mulţi, dar înfiinţăm societăţi comerciale pentru compartimentele care au contracte. Este vorba de cei de la Spaţii Verzi şi de Poliţia Comunitară, care au contracte în derulare şi vor funcţiona ca firme înfiinţate de Primărie. Vreau să salvăm cât mai multe locuri de muncă şi căutăm soluţii în acest sens“, a declarat Viorel Miron, primarul Comăneştiului.

Pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi, criteriile aplicate sunt calificativele obţinute în ultimii ani, numărul de sancţiuni şi absenţele de la lucru înregistrate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite