Bacău: Amurco va primi autorizația de mediu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru s-a decis astăzi după ce comisia care trebuie să elibereze o nouă autorizație de mediu s-a întrunit la sediul Agenției Regionale pentru Protecția Mediului (ARPM) Bacău.

Majoritatea celor prezenți au fost de acord ca SC Amurco să funcționeze în continuare, doar că în condiții ceva mai dure.

„Eu personal am impus niște limite de poluare mul mai mici la coșurile societății, unele sunt de două sau chiar trei ori mai reduse. Dacă nu intervin alte condiții sau alte situații, mai ales că autorizația de la Ape a fost contestată în instanță, peste 30 de zile trebuie să eliberăm autorizația", a explicat Paul Toderică, director ARPM Bacău.

După șase luni de la eliberarea noului aviz, Agenția de Mediu trebuie să verifice dacă societatea a respectat sau nu condițiile impuse.

Dacă la final se va dovedi că ele au fost încălcate, ARPM va retrage avizul de funcționare combinatului băcăuan.

image

Protest în stradă

În timp ce comisia analiza cererea Amurco, afară, în fața sediului ARPM, zeci de cetățeni din municipiul Bacău și comuna Nicolae Bălcescu protestau cu măști pe față pentru un mediu mai curat și pentru închiderea combinatului.

Printre ei și Gheorghe Zdrobiș. „Soția mea a lucrat acolo ca inginer chimist și s-a îmbolnăvit de cancer. Știu de la ea că erau obligate să scrie în rapoarte că nu era poluare, deși era", ne-a spus bărbatul.

image

„Este prima dată când societatea civilă reușește să-și exprime punctul de vedere iar instituțiile statului au simțit o presiune din partea cetățenilor. Amurco va primi autorizație, dar în condiții mult mai dure", ne-a declarat Aurelian Chiscop, unul din membrii grupului de inițiativă „Închideți Amurco! Opriți Poluarea!".

Același grup a contestat în instanță autorizația eliberată de Direcția Apelor Siret Bacău, iar termenul de judecată este pe 21 februarie.

Dacă vor avea câștig de cauză, atunci autorizația nu va mai putea fi eliberată în termenul stabilit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite