Bacău: Ambulanţa Crucii Roşii, în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii judeţului Bacău  vor avea la dispoziţie începând de astăzi trei Servicii de Ambulanţă în loc de două. Asta după ce Crucea Roşie Bacău a lansat în România primul Serviciu de Ambulanţă al organizaţiei.

Acesta va pune la dispoziţia locuitorilor patru ambulanţe ce vor fi deservite de trei medici, trei asistenţi medicali, trei ambulanţieri, un paramedic şi un dispecer. Lor li se va alătura şi o parte din voluntarii care activează în cadrul Crucii Roşii Bacău. Trei dintre ambulanţe sunt de tip A1 –A2 iar cea de a patra de tip B1-B2.

„Practic, băcăuanii care au asigurare medicală şi vor suna la 112 vor putea fi transportaţi la diverse unităţi spitaliceşti fie de noi, fie de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bacău, fie de echipajele SMURD“, a spus Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Roşii Bacău. Pe lângă cele patru ambulanţe, Crucea Roşie Bacău va mai folosi şi de o maşină de consultaţii de urgenţă la domiciliu ce va fi pusă la dispoziţia pacienţilor tot prin Serviciul de Urgenţă 112. Întreaga investiţie a costat peste 600 de milioane de lei, iar pe viitor Crucea Roşie Bacău are deja în plan extinderea numărului de maşini.

„Mai avem încă patru ambulanţe ce trebuiesc echipate. Maşinile au fost luate din Italia încă de acum trei ani. Banii i-am obţinut prin intermediul programului «Donează 2 la sută din impozitul pe venit»“, a mai spus Babliuc.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite