Bacău: Ajutoare de la Crucea Roșie pentru sinistrați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Bacău a Crucii Roșii Române va sprijini victimele inundațiilor cu articole de îmbrăcăminte și igienă în valoare de 38.000 de lei.

Potrivit Crucii Roșii, Pachetele cu ajutoare vor fi oferite începând cu ora 13.00, la Podul Buhai din Dorohoi, judeţul Botoşani. Crucea Roşie Română a lansat campania naţională „Apel pentru victimele inundaţiilor". Persoanele care vor să contribuie cu bani pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române (www.crucea-rosie.ro) sau pot face donaţii în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD - Agenţia Piaţa Romană: Cont lei RO36BRDE410SV51618614100 / Cont Euro RO71BRDE410SV51618884100.

CITEŞTE ŞI: DUNĂREA A ÎNGHIŢIT FETEŞTIUL

Crucea Roșie a anunțat că va distribui și produse alimentare (orez, paste făinoase, conserve de carne și pate de ficat, zahăr, pâine, biscuiți, ciocolată), pături, saci de dormit, găleţi și apa. "De asemenea, din depozitul central pentru situaţii de urgenţă al Crucii Roşii, se vor pune la dispoziţia filialei Botoşani, motopompe pentru evacuarea apei având capacitatea de 900 l apa/minut. Donaţii de alimente greu perisabile se pot face prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii din supermarketuri. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii în toate zonele afectate de inundaţii din ţară", a declarat directorul filialei băcăuane a Crucii Roșii, Marcel Babliuc.

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor afectate de inundaţii şi asistarea acestora pe termen mediu. Începând cu 23 iunie, când s-au înregistrat primele inundaţii, Crucea Roşie Română a intervenit cu ajutoare de primă necesitate în 13 localităţi şi a oferit sprijin pentru 1320 de familii. Din depozitele  proprii de intervenţie pentru situaţii de urgenţă,  a distribuit peste 12.000 de litri de apă, 4.000 kg de alimente neperisabile, pături, lenjerii, saci de dormit, produse de igienă şi alte produse de strictă necesitate. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite