Bacău: Agricultorii au ieșit în stradă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de agricultori și crescători de animale din județ au protestat timp de două ore în fața Prefecturii Bacău.

Nemulțumițile de subvențiile mici, peste 500 de producători agricoli și fermieri au pichetat în această dimineață Prefectura Bacău.

image

"Nu mă hrănesc cu promisiuni. Boc, Boooccc", "Subvenții UE 2010: Franța 450 euro/ha, Ungaria 280 euro/ha, România 82 euro/ha" sunt doar două dintre mesajele de nemulțumire ale agricultorilor. "Suntem umiliți. Nu ne putem descurca cu subvențiilor actuale, care oricum nu se plătesc la timp. Dacă am intrat în Uniunea Europeană de ce nu suntem tratați ca ceilalți membri", a spus revoltat Bogdan Macadan, crescător de animale.

image

Timp de două ore, protestatarii și-au strigat nemulțumirile în fața Palatului Administrativ și au plecat acasă hotărâți să revină în număr mai mare și mai organizați. Până la următoarea acțiune de protest de la Bacău, agricultorii se pregătesc pentru marele miting din București.

image

"Pe 9 septembrie mergem în capitală unde și-au anunțat participarea agricultori și crescători de animale din toată țara. Nu ne vom lăsa și vom bloca drumurile dacă nu ne ascultă nimeni", ne-a spus Gheorghe Iancu, agricultor.

Proteste similare au fost astăzi în 22 de județe din țară.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite