Bacău: Agentul termic furnizat de CET va fi facturat individual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Lichi își dorește mai multe centre de încasare a facturilor CET
Ioan Lichi își dorește mai multe centre de încasare a facturilor CET

Abonații CET vor scăpa de a mai face drumuri la asociațiile de proprietari pentru a-și achita contravaloarea facturilor la energie termică.

Consilierii locali au votat ca, începând din această lună, facturile emise de CET să ajungă la fiecare beneficiar în parte iar plata acestora se va face la unul dintre cele trei centre special amenajate în municipiul Bacău.

Sistemul va funcționa în proporție de 100% abia din luna ianuarie, timp în care va fi verificată fiecare scară de bloc în parte pentru a se stabili cine este abonat CET și cine are centrală proprie.   "Rolul asociațiilor de proprietari va fi diminuat și va exista o relație directă furnizor - consumator . Au existat foarte multe semnale cu privire la faptul că anumite asociații au încasat bani de la populație care au ajuns, ulterior, cu o întârziere foarte mare la CET", a spus Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău.

Mulțumiți dar îngrijorați

Facturile vor ajunge însă la abonați până cel târziu pe data de 15 ale fiecărei luni, abia după ce aceștia vor semna cu CET Bacău o convenție individuală.

Până la această dată au fost încheiate aproximativ 3.000 de astfel de convenții individuale de plată în timp ce numărul total al abonaților CET este de aproape 21.000.

Decizia luată de consilierii locali este privită cu ochi buni de către abonați însă nu sunt mulțumiți de faptul că numărul centrelor unde pot fi plătite facturile este prea mic. "Deocamdată singura casierie deschisă este cea din centrul orașului, în spatele magazinului Luceafărul. Au spus că vor mai deschide alte două centre în cartierele Nord și Aviatori dar eu cred că sunt prea puține. Nu acoperă decât o mică parte din oraș", a spus Ion Lichi, abonat CET.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite