Bacău: Agenţiile de turism au scos Egiptul din oferte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii din domeniul turistic recunosc că revolta s-a iscat într-un moment mai mult decât nepotrivit. La început de an, pachetele cu excursii pentru Egipt se vindeau ca pâinea caldă.

Lovitură grea pentru agenţiile de turism din judeţul Bacău. Starea conflictuală care durează de mai bine de două săptămâni în Egipt le-a stricat planurile care includeau această destinaţie. Ţara piramidelor, care anul trecut era extrem de căutată la această vreme, acum nici măcar nu mai este ofertată de operatorii de turism.

Nu au vândut nimic
„Nu am avut pachete vândute special pe Egipt pentru că sunt operatori mari specializaţi pe această destinaţie şi de regulă se mergea pe această filieră. Oricum eu acum nu ofertez această destinaţie şi nici o voi face până când lucrurile nu se vor linişti acolo. Nu ne putem juca cu aşa ceva“, explică Dumitru Nănescu, vicepreşedintele Patronatului din Turism Bacău şi administratorul unei agenţii de profil.

Operatorii încearcă să le ofere alte destinaţii băcăuanilor care vor să plece în perioada următoare în concediu peste graniţă. „În anul 2010 am vândut circa 250 de pachete turistice pentru Egipt. Era o destinaţie extrem de căutată mai ales acum, în extrasezon. Raportul calitate-preţ era foarte bun. Acum pot alege Cipru, Spania sau Turcia“, a adăugat Nănescu. Şi ceilalţi operatori se gândesc la cât de bine le mergea anul trecut pe vremea asta şi ce profit ar fi putut să facă şi acum, dacă situaţia din Cairo nu ar fi scăpat de sub control.

Destinaţia perfectă în extrasezon
„Era destinaţia perfectă pentru această perioadă din an. Sunt în jur de 23-24 de grade Celsius şi se poate face şi plajă. La jumătatea lunii ianuarie noi puneam în vânzare pachetele pentru Egipt. A început conflictul şi nu s-a mai vândut nimic. Sperăm să se liniştească treburile. Este şi interesul lor pentru că din asta trăiesc“, spune Gelu Elisei, agent de turism. Şi ceilalţi colegi de breaslă caută să vină cu oferte generoase către alte destinaţii, dar recunosc că nu toate se ridică la nivelul Egiptului. „Ciprul nu ajunge la aceleaşi condiţii climaterice în această perioadă şi nici nu are cursă charter. În fiecare an, din octombrie şi până în martie, tot mai vindeam câteva pachete pe această destinaţie. Acum nimic“, spune Dragoş Dorneanu, reprezentantul unei alte agenţii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite