Bacău: Aeroportul „George Enescu“ intră în procesul de modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internațional „George Enescu" din Bacău a primit undă verde pentru a intra în reparații.

Firma Blue Aero, concesionarul aeroportului pe următorii 45 de ani, a virat, în contul Consiliului Județean (CJ), cei aproape 350.000 de euro, bani care repezintă contravaloarea taxei pentru eliberarea autorizației de construcție.

Eliberarea ei vine însă cu o întârziere de aproape 14 luni de la semnarea contractului de concesionare timp în care, conform contractului, s-a contabilizat și scurgerea perioadei de 30 de luni, timpul maxim fixat pentru  executare a lucrărilor de modernizare. „Într-adevăr, cele 30 de luni se calculează începând din ianuarie 2010. Totuși, este posibil ca într-o viitoare ședință de CJ să modificăm acest termen în sensul că, cele 30 de luni să fie fixate din momentul eliberării autorizației de construcții", a spus Oana Chelaru, director general al Regiei Autonome Aeroportul Internațional „George Enescu" Bacău.

Terminal de 8.000 de metri pătrați

Chiar dacă se va decala sau nu acest interval de timp firma concesionară a anunțat deja că, în următoarele 12 luni,vor schimba radical fața actualului aeroport.

Concret, se va realiza un nou terminal, un nou turn și o platformă pentru gararea avioanelor. „Terminalul va avea 8.000 de metri pătrați față de 1.000 cât are acum. Platforma va permite parcarea a cinci- șase avioane mari față de un singur avion mare cât permite în acest moment. Toată investiția va costa firma concesionară aproximativ 45 de milioane de euro", a mai spus Chelaru.

Tot în programul de moderinizare al aeroportului intră și refacerea actualei piste.  Aceasta va intra însă în renovare abia în cursul anului viitor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite