Bacău: Administratorul firmelor familiei Drăgănuță și-a deschis farmacie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Județenă de Asigurări de Sănătate (CJAS), condusă de Viorica Drăgănuță, a încheiat deja un contract cu noua farmacie. Cel care administrează firma este asociat în alte cinci societăți comerciale cu șefa CJAS și soțul său, fost viceprimar şi consilier local al municipiului Bacău.

Noua farmacie, deschisă pe strada Războieni în apropierea Stării Civile este condusă, conform actelor înregistrate la Registrul Comerțului, de Dumitru Plopeanu, principalul asociat din firmele soților Constantin și Viorica Drăgănuță.

Aceasta, deși Viorica Drăgănuță este de mai bine de un an șefa Casei de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău, adică cea care aprobă fondurile necesare deconturilor pe rețetele din farmacii.

Dumitru Plopeanu a preluat administrarea firmelor lui Constantin Drăgănuță, în 2008, atunci când acesta a devenit viceprimar al municipiului Bacău și se afla în incompatibilitate de funcții. Ba mai mult, Viorica Drăgănuță este asociată chiar cu Plopeanu într-o firmă și cu soțul ei în alte cinci societăți comerciale.

În plus, contabila farmaciei este Lăcărămioara Cucuian, sora șefei de la CJAS, iar unul dintre proprietarii spațiului în care funcționează farmacia este chiar Constantin Drăgănuță. 

Plopeanu a deschis farmacia în urmă cu aproximativ două luni și eliberarea rețetelor compensate sau gratuite se face pe bandă rulantă.

„Nu am putut să-l refuz pe domnul Plopeanu!"

Angajații farmaciei spun că administratorul Plopeanu îi vizitează foarte rar și că persoana de contact cea mai cunoscută este sora șefei de la CJAS. Cu toate acestea, Viorica Drăgănuță nu vede în „afacerea farmacia" nicio neregulă.

Recunoaște, în schimb, că Plopeanu administrează, de mai mult timp, mai multe afaceri ale familiei sale, că soțul său deține o parte din spațiul în care funcționează farmacia și că sora sa ține contabilitatea, însă afirmă că totul este perfect legal.

„În cunosc pe domnul Plopeanu de multă vreme și nu am putut să-l refuz. Nu am făcut nicio plată preferențială, iar această farmacie eliberează rețete ca și altele din oraș. Nu văd la mijloc nicio ilegalitate", a declarat șefa de la CJAS Bacău.

În schimb, Viorica Drăgănuță s-a abținut de la a comenta dacă afacerea este una morală sau nu. „De ce să fie ceva imoral? Doar nu l-am ajutat cu nimic pe Plopeanu!", a mai adăugat Viorica Drăgănuță.

Dumitru Plopeanu afirmă că, atunci când a deschis farmacia, nu s-a bazat pe relația cu șefa de la CJAS. „Nici vorbă! Această relație nu a contat în decizia de a-mi deschide farmacia!", a spus Plopeanu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite