Bacău: Accidentul feroviar s-a mutat la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii au stabilit pentru mecanicul drezinei trei capete de acuzare
Anchetatorii au stabilit pentru mecanicul drezinei trei capete de acuzare

Procurorii îi cercetează pe mecanicul drezinei și impegatul de mișcare. Primul este acuzat că a ignorat semnalul luminos și a forțat culoarea galbenă, iar impegatul că i-a dat undă verde. Anchetatorii spun că nu este exclus să mai fie cercetate și alte persoane.

Ancheta în cazul accidentului feroviar petrecut joi seară la intrare în municipiul Bacău, între o drezină și un tren de marfă, soldat cu șapte răniți a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Procurorii au stabilit deja capete de acuzare pentru mecanicul drezinei, Cristian Ștefan cel Mare, și impegatul de mișcare, Emil Tăbușcă.

"Mecanicul drezinei este cercetat penal pentru infracțiunile de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere și semnalizare falsă, iar impegatul de mișcare este acuzat de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu", ne-a declarat Romică Acadie Dogar, procurorul de caz care mai spune că ancheta este în curs și nu este exclus să se extindă și asupra altor persoane.

Și Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, care are competență pe Regionala CFR, a deschis o anchetă. "Facem cercetări să vedem ce s-a întâmplat. Nu e posibil ca un tren să se oprească pe linie pentru că nu mai are motorină. Asta se întâmplă când firmele private fac ce vor pe liniile ferate", ne-a spus Andrei Albulescu, inspector șef ITM Iași.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite