Bacău: Accidentaţi pentru că trec strada aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonii din Bacău traversează frecvent prin locuri nepermise
Pietonii din Bacău traversează frecvent prin locuri nepermise

Zeci de băcăuani ajung la spital loviţi de maşini pentru că obişnuiesc, din grabă, să ocolească trecerile de pietoni. Poliţiştii spun că multe tragedii ar putea fi evitate dacă oamenii ar fi mai atenţi. Zilele trecute, patru persoane au fost spitalizate după ce au fost implicate în accidente rutiere pe străzile din Bacău.

Patru băcăuani se află sub supravegherea medicilor după ce au fost victimele unor accidente rutiere petrecute în ultimele zile. Toţi erau pietoni şi au traversat strada prin locuri nepermise.


Două dintre victime sunt fetiţe de 14 şi 15 ani, care au fost accidentate de Ion Pascu (60 de ani) pe strada Republicii, la sensul giratoriu. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. La fel a păţit şi un tânăr de 28 de ani care a accidentat în urmă cu trei zile un băieţel de 8 ani pe strada 22 Decembrie. Copilul a ţâşnit în faţa şoferului dintre maşinile parcate pe marginea trotuarului, iar impactul nu a putut fi evitat. 


Băcăuanii nu se simt în siguranţă pe zebre


„Minorul a fost diagnosticat cu diferite traumatisme şi contuzii şi este internat în continuare la spital. În unitatea spitalicească din Oneşti se află şi un bărbat de 61 de ani care a fost accidentat în aceeaşi zi, tot pentru că a traversat printr-un loc nepermis. Dacă şoferul nu a băut, cu alcoolemie a fost depistată însă victima“, ne-a explicat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău. Poliţiştii spun că accidentele ar putea fi evitate dacă cetăţenii ar respecta regulile de circulaţie.


„Rugăm băcăuanii să traverseze numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că sunt în siguranţă. Traversările neregulamentare sunt principala cauza a accidentelor rutiere în judeţul Bacău anul acesta“, a mai zis Narcisa Butnaru.


Dacă sunt accidentaţi în timp ce traversează strada prin locuri nepermise, iar şoferii respectă regulile de circulaţie, pietonii sint cei traşi la răspundere. Băcăuanii spun însă că nu se mai simt în siguranţă nici pe zebre.


Calea Moldovei, cea mai periculoasă stradă


„Am văzut cum şoferii nu mai acordă prioritate nici pe trecerea de pietoni. Dacă traversezi trebuie să alergi printre maşini, conducătorii auto sunt grăbiţi. Consider că nu sunt suficiente treceri de pietoni, iar dacă nu se dă drumul la semaforul de pe Războieni tot mai mulţi oameni vor ajunge la spital“, a zis indignat Valeriu Scurtu, un tânăr de 35 de ani.


Într-un  clasament întocmit de poliţişti, cele mai periculoase străzi din oraş sunt Calea Moldovei, Vadu Bistriţei şi Milcov.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite