Bacău: Acces restricţionat în două parcări din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanii care nu locuiesc lângă cele două pieţe vor parca în zonă doar ziua
Băcăuanii care nu locuiesc lângă cele două pieţe vor parca în zonă doar ziua

În locurile de staţionare cu plată din Piaţa Centrală şi Piaţa Sud, doar riveranii îşi vor mai putea lăsa maşinile noaptea. Accesul pe timpul zilei se va face pe bază de tichete, iar cele două spaţii vor fi monitorizate video.

Parcările cu plată din Piaţa Centrală şi Piaţa Sud vor fi deschise pe timpul nopţii doar pentru riverani.

Consilierii locali au votat ca cele două spaţii să fie transformate în parcări rapide cu plată, iar şoferii să plătească taxa în funcţie de cât de mult timp ocupă locurile.

„Primele două ore sunt taxate cu un leu pe oră. Cine depăşeşte acest timp va fi taxat cu 10 lei pe oră. În acest mod dorim să descongestionăm traficul care este foarte aglomerat în cele două parcări“, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Pieţarii nu vor mai avea acces noaptea la parcare

Parcările vor fi  dotate cu bariere electrice şi vor fi supravegheate video. Totodată, şoferii vor fi informaţi prin sisteme de afişaj electronic câte locuri de parcare mai sunt libere în fiecare moment al zilei.

Cele două parcări vor fi deschise în timpul zilei între orele 8.00-18.00, iar pe timpul nopţii accesul va fi restricţionat. „Noaptea vor putea parca doar şoferii care au domiciliul în zona Piaţa Sud şi Piaţa Centrală. De multe ori cei care veneau cu marfă de vânzare în pieţe ocupau locurile şi blocau zona“, a mai spus Stavarache.

Şoferii nu agreează hotărârea municipalităţii

Proprietarii de autoturisme cred că intervalul orar în care este restricţionat accesul e prea mare.

„Dacă eu vin seara în vizită la un prieten, nu îmi pot parca maşina pentru că nu sunt riveran. Mi se pare prea devreme ca la ora 18.00 să închizi o parcare. Să o lase deschisă măcar până la 21.00“, a spus Constantin Salomir, de profesie inginer mecanic. Cei care nu se vor conforma noului regulament stabilit de municipalitate vor fi nevoiţi să plătească amenzi cuprinse între 20 şi 1.000 de lei.

Decizia edililor va fi pusă în aplicare abia după ce vor fi făcute lucrările de modernizare la cele două parcări.

Vasile Mihnea, TAXIMETRIST: Nu cred că este oportună închiderea celor două parcări după ora 18.00.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite