Bacău: Absolvenții de gimnaziu își aleg viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că în acest an sunt doar 6.800 de absolvenți de clasa a VIII-a și aproape 7.200 de locuri disponibile niciunul nu va rămâne fără un loc la liceu, chiar și dacă media de admitere este de sub cinci

Absolvenții de clasa a VIII-a din județul Bacău au pus capăt, în mod oficial, celor opt ani de ciclu gimnazial. Până pe data de 26 iunie cei 6.822 de absolvenți de școli generale din județul Bacău își vor ocupa însă timpul cu bifarea opțiunilor din fișele de înscriere la licee.

Emoțiile din acest an vor fi totuși mai mici față de anii trecuți. Pentru că Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău a scos la bătaie 7.170 de locuri toți elevii au deja asigurat un loc în învățământul liceeal.

Nici măcar cei care au medii de admitere sub cinci nu au de ce să își mai facă probleme. Conform ISJ Bacău o asemenea situație nu atrage după sine nerepartizarea la liceu. "În municipiul Bacău sunt 114 elevi de școală generală care au note de admitere sub cinci. Ei vor fi repartizați în funcție de opțiunile pe care le aleg și de locurile disponibile. În niciun caz nu vor fi eliminați de la repartiția computerizată", a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt al ISJ Bacău. 

Mai multe citiți în

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite