Bacău: Absolvenţii de-a VIII-a îşi bifează viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă adolescenţii bifează cât mai multe opţiuni pentru admitere, niciunul nu va rămâne fără un loc la liceu, chiar dacă are media sub cinci.

Absolvenţii claselor a VIII-a din judeţul Bacău au pus capăt, în mod oficial, anilor de gimnaziu şi se gândesc serios la viitor. Până pe 26 iunie, cei peste 6.800 de absolvenţi de şcoli generale din judeţ sunt ocupaţi cu bifarea opţiunilor din fişele de înscriere la licee. Emoţiile din acest an vor fi totuşi mai mici faţă de anii trecuţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău a scos la bătaie 7.170 de locuri, ceea ce înseamnă că toţi elevii au deja un loc asigurat în învăţământul liceal.


Nici măcar cu medii sub cinci n-au de ce să-şi mai facă probleme. Conform IŞJ, o asemenea situaţie nu atrage după sine nerepartizarea la liceu. „În municipiul Bacău sunt 114 elevi de şcoală generală care au note de admitere sub cinci. Ei vor fi repartizaţi în funcţie de opţiunile pe care le aleg şi de locurile disponibile. În niciun caz nu vor fi eliminaţi de la repartiţia computerizată“, a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt al IŞJ Bacău.


Emoţii mari au însă cei care speră să obţină un loc la un anumit profil, la unul dintre liceele bune din oraş. Pentru aceştia stresul dispăre abia pe  2 iulie, când are loc repartizarea computerizată.


Atenţie la completarea opţiunilor
„Eu îmi doresc să intru la Colegiul Naţional «Ferdinand», la matematică - informatică. Sper să am noroc. Am bifat mai multe opţiuni ca să fiu sigură că voi intra la un liceu bine cotat“, a spus Bianca Burlacu, elevă. IŞJ Bacău îi atenţionează pe elevi că nu este suficientă bifarea mai multor opţiuni pentru a fi siguri că vor fi admişi acolo unde-şi doresc.

„Primul lucru de care trebuie să ţină seama elevii este ultima medie de intrare de anul trecut. Nu în ultimul rând, trebuie să bifeze cât mai multe opţiuni pentru a nu risca să fie repartizat“, a mai spus Claudia Merticariu. Dintre cele 7.170 de locuri scoase la bătaie în acest an de liceele din judeţ, 6.960 sunt la învăţământ de zi, 60 la frecvenţă redusă şi 150 la seral.

Note-record la admitere
Elevii din judeţul Bacău care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a vor intra la liceu indiferent de nota de admitere. Conform mediilor afişate de IŞJ Bacău, cea mai mare notă din acest în acest an este 9,99. Aceasta a fost obţinută de patru elevi, doi din Bacău, unul din Moineşti şi altul din Dărmăneşti. La polul opus se află nota 3,58, obţinută de o elevă din Gioseni.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite