Bacău: A tăiat armăsarul cu toporul deoarece îi „făcea curte“ unei iepe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din comuna băcăuană Prăjești este acuzat că a înfipt de cinci ori lama toporului în spinarea unui cal. Omul era supărat de mai mult timp, deoarece armăsarul vecinului său îi „necăjea" iapa în perioada împerecherii. Poliția a întocmit dosar penal.

Caz șocant în localitatea băcăuană Prăjești. Viorel Pitica, localnic, este acuzat de vecinul său, Anton Gal, că a înfipt lama toporului de cinci ori în spinarea calului său, în timp ce acesta păștea pe un deal în afara satului.

Gal, proprietarul armăsarului, spune că Pitica s-a enervat la culme atunci când a găsit animalul „dându-i târcoale" iepei sale. 

Am primit un telefon de la Pitica în care îmi spunea să vin mai repede și să-mi iau calul că a venit «în vizită» la iapa lui pe câmpul unde pasc de obicei animalele din satul nostru.  Acum e perioada când caii umblă unul după altul. Armăsarul meu și iapa lui s-au mai împerecheat și altădată. Ce să le fac eu?", se întreabă proprietarul armăsarului. 

Omul a rămas șocat când și-a văzut calul plin de sânge, cu lovituri de lamă de topor pe spinare și abia ținându-se pe picioare. L-a dus urgent acasă și a chemat medicul veterinar.

Într-adevăr, calul avea cinci tăieturi pe spinare. I le-am cusut și i-am administrat un tratament cu antibiotice. În plus, am eliberat certificat de examinare clinică. Din experiența mea pot afirma că tăieturile au fost făcute cu ceva tăios și cu coadă. Nu sunt înțepături de furcă sau tăieturi de cuțit. Posibil să fie de topor", a afirmat Cătălin Lupu, medicul veterinar din comună.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară de luni.

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite