Bacău: A început bătălia pentru un loc în cămine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe cereri au fost pentru căminul mixt şi pentru cel în regim de hotel, însă doar studenţii cu medii mari au obţinut repartiţia solicitată.

Studenţii Universităţii „Vasile Alecsandri“ au intrat în febra găsirii unui loc de cazare la unul dintre cele patru cămine ale instituţiei de învăţământ. Pentru a nu exista conflicte între studenţi, conducerea Universităţii a decis şi în acest an ca repartiţia locurilor să fie făcută de către reprezentanţii Ligii Studenţilor pentru fiecare facultate în parte. „Este al doilea an în care procedăm astfel. Dispar discuţiile între studenţi. Dacă aflăm însă că există probleme sau se fac partipriuri, cei de la Liga Studenţilor vor fi traşi la răspundere“, a precizat Valentin Nedef, rectorul Universităţii Bacău.

Cele 811 locuri disponibile în cele patru cămine ale Universităţii s-au dovedit a fi suficiente pentru toţi tinerii aflaţi în căutarea unui loc de cazare. „Bătălia“ cea mare s-a dat însă pe căminele în care studenţii au solicitat să fie repartizaţi. „Peste 40% dintre studenţi vor să fie cazaţi în căminul mixt, iar 20% în singurul cămin hotel al Universităţii“, a spus Vlad Nuţu, vicepreşedintele Ligii Studenţilor Bacău.

Studenţii care au devastat camera, fără cazare
Prioritate în alegerea camerelor au avut studenţii aflaţi pe locurile fără taxă şi cei cu mediile cele mai mari. Andrei Copăcel este din Oneşti şi student în anul II la Informatică, iar anul acesta a prins loc în cel mai „luxos“ cămin. Va avea doar doi colegi de cameră, se va bucura de frigider şi televizor, dar şi de duş şi WC în cameră. „Eu am terminat primul an de facultate cu media 9,51. Sunt pe locurile fără taxă şi asta m-a ajutat să prind un loc în acest cămin.Trebuie să plătesc 250 de lei lunar, dar este mult mai avantajos decât să stau în chirie, iar condiţiile sunt foarte bune“, ne-a spus Andrei. Singurii care nu vor primi locuri în cămin sunt studenţii care în anii trecuţi nu au avut grijă de camerele ce le-au fost repartizate. „Numărul acestora reprezintă aproximativ 2% din totalul locurilor disponibile în cămine“, a mai spus Vlad Nuţu.

Cât îi costă cazarea pe căminişti
La căminul de fete: între 140 de lei şi 220 de lei lunar;
La căminul mixt: între 130 de lei şi 210 lei lunar;
La căminul Ştiinţa: între 120 de lei şi 200 de lei lunar;
La căminul hotel Violetelor: între 250 de lei şi 340 de lei lunar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite