Bacău: A dat un tun de 11 milioane de euro şi a dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul a fost trimis în judecată în lipsă pentru evaziune, iar statul nu-şi poate recupera paguba deoarece nu sunt bunuri pe numele lui Dobrescu.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Dobrescu, asociat şi administrator unic al SC Aricleea SRL Bacău, că în perioada mai 2007-aprilie 2008 a prejudiciat statul cu peste 11 milioane de euro, prin neînregistrarea accizelor, TVA-ului şi a impozitului pe profit, rezultate din tranzacţii cu petrol şi alţi combustibili.

Inculpatul nu a înregistrat 730 de facturi în contabilitatea firmei, aferente livrărilor de combustibil către 19 societăţi comerciale. „De asemenea, a schimbat destinaţia unor produse energetice scutite de la plata accizelor, care nu au fost în realitate folosite ca şi combustibil pentru motoare şi pentru încălzire“, se arată în comunicatul DNA.

Dosar vechi de trei ani

În procesul deschis la Tribunalul Bacău s-a constituit parte civilă şi Garda Financiară Bacău, cu suma de peste 68 de milioane de lei, pentru obligaţiile financiare declarate, dar neachitate de Dobrescu.

Statul român nu a reuşit să recupereze niciun leu din prejudiciu deoarece pe numele administratorului de la Aricleea nu există niciun bun înregistrat. „El nu figurează cu niciun fel de bunuri în România“, afirmă Nicu Rotaru, lichidator la IPURL Expert Huşi, care s-a ocupat de societatea Aricleea. Dosarul finalizat de procurorii DNA se bazează pe verificările comisarilor Gărzii Financiare Bacău, efectuate în urmă cu aproape trei ani.

„E un dosar mai vechi, firma a fost în procedură de insolvenţă la Tribunalul Bacău. Din luna februarie este radiată“, ne-a declarat judecătorul Maria Oboroceanu. Lichidatorul Nicu Rotaru, deşi a făcut toate procedurile impuse de legea insolvenţei, nu a primit niciun răspuns din partea administratorului acesteia.

„Nu am reuşit niciodată să îl văd sau să-l aud. Toate adresele trimise la firmă s-au întors nedeschise. Niciun organ al statului nu a putut stabili unde e“, afirmă lichidatorul Nicu Rotaru. Deşi existau informaţii că acesta ar fi fost închis pentru o altă infracţiune, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în urma verificărilor, a dezminţit acest zvon. „Existau informaţii că ar fi fost reţinut şi închis. Dar nu s-au confirmat. El poate fi oriunde“, a mai spus Nicu Rotaru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite