Bacău: A crescut rata șomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în luna iunie rata șomajului era de 8,10%, în luna iulie rata șomajului  a crescut la 8,40%. În total, în județul Bacău sunt înregistrați 19.823 de șomeri.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a făcut public faptul că în județul Bacău rata șomajului a crescut față de luna precedentă cu 0,3%.

În prezent, valoarea acesteia este de 8,40%, înregistrânduse 19.823 de șomeri, dintre care 7.371% sunt femei.

"Din totalul şomerilor înregistrati, 11.059 primesc indemnizaţie. În luna iulie au intrat în evidenţele AJOFM Bacău 3.073 persoane, în timp ce 2.379 au ieşit din evidenţe, prin încadrare în muncă, ori la expirarea termenului de acordare a indemnizaţiei de şomaj sau a termenului de șase luni prevăzut pentru acordarea serviciilor de informare, consiliere şi mediere, pentru cei care nu au avut dreptul să primească ajutor social", a declarat Daniela Bălan, purtător de cuvânt la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bacău.

Dintre cei peste 19.000 de someri, aproape 5% sunt absolventi de liceu ori de facultate. "Avem în evidențele noastre circa 850 de absolvenți, dintre aceștia 160 au studii superioare, iar restul liceul. Toți primesc 225 de lei lunar", a mai explicat Daniela Bălan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite