Bacău: A crescut numărul tâlhăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tâlhari au folosit o maşină închiriată
Cei doi tâlhari au folosit o maşină închiriată

Odată cu sosirea sezonului cald, numărul tâlhăriilor a crescut în județul Bacău. Chiar în urmă cu câteva zile un băiat de 14 ani a fost imobilizat și i s-a furat telefonul mobil de alți doi adolescenți de 12 și 14 ani.

Cazul băiatului nu este singular întrucât, alte trei persoane au rămas fără bijuterii și telefoane mobile după ce doi tineri de 20 și 24 de ani, le-au lovit și le-au smuls bunurile tot săptămâna aceasta.

Tâlharii au fost reținuți, dar bunurile au fost recuperate în proporție de 60%.

"Din experiența noastră știm că odată cu începerea sezonului cald astfel de fapte devin tot mai frecvente. Bunurile sunt la vedere și ușor de sustras de către tâlhari. Principalele ținte sunt femeile și copiii", ne-a spus Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Ea a mai zis că de la începutul anului s-au înregistrat 54 de tâlhării. "Noi le recomandăm părinților să nu le dea voie copiilor să poarte pe stradă bunuri cu valoare mare. De asemenea, îi sfătuim pe băcăuani să evite drumurile intunecate și parcurile izolate, iar dacă totuși au fost tâlhăriți să rețină cât mai multe amânunte legate de fizicul infractorului", a încheiat Narcisa Butnaru.

E a mai zis ca este necesar ca persoana care a fost deposedată de bunuri să depună urgent o reclamație la cea mai apropiată unitate de poliție.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite