Bacău: 500 de solicitări prin programul „Casa Verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii s-au grăbit să ia banii oferiți de Agenția Regională pentru Protecția Mediului (ARPM) Bacău prin programul „Casa Verde". Aproape 500 de persoane au depus dosare și au solicitat finanțare pentru a-și cumpăra sisteme de încălzire ecologice.

„Bilanţul la final de ediţie pentru judeţul Bacău este de 491 cereri de finanţare depuse în valoare de 2,94 de milioane de lei. Până la această dată, Agenția Fondului de Mediu a analizat 135 de cereri şi documentaţiile anexate și a dat acceptul de încheiere a contractelor de finanţare", ne-a declarat Maria Ionos, purtătorul de cuvânt al ARPM Bacău. Celelalte solicitări sunt în stadiu de analiză.

Programul va continua și în 2011

Bugetul alocat județului nostru a fost consumat în proporție de 90%, iar pentru fiecare solicitant Agenția a alocat 6.000 lei, dacă a optat pentru instalare de panouri solare sau instalații cu peleți și 8.000 lei pentru pompe de căldură.

Costul unor astfel de instalații este însă mult mai ridicat, iar diferența trebuie suportată de beneficiarul ajutorului. Panourile solare  care să asigure apa caldă la 2-4 persoane se ridică la circa 10.000 de lei, iar pentru o pompă de căldură la 25.000 de lei.

„Nu este tocmai ieftin să cumperi un astfel de sistem de încălzire, însă dacă faci un calcul pe termen lung constați că ieși în câștig. Și dacă tot se dau și ceva bani de la stat, de ce să nu profităm", ne-a spus Nicu Roșu, un băcăuan.

Programul „Casa Verde" pentru persoane fizice urmează să fie relansat în luna aprilie a acestui an, iar ministrul mediului a anunțat deja că sumele alocate vor fi relativ apropiate față de cele din 2010.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite