Bacău: 400 de copii au fost chinuiți de către părinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a înregistrat anul trecut peste 400 de cazuri noi de copii abuzați, neglijați sau exploatați prin muncă.

Față de 2009 numărul s-a redus la jumătate, însă nu același lucru s-a întâmplat și cu minorii supuși la abuzuri sexuale. "S-a constatat o creștere alarmantă de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, 29 de situații, și de deces în familie a unor minori, survenit ca urmare a neglijării de către părinți", a declarat Sorin Brașoveanu, director DGASPC Bacău.

Aici intră și cazul copilei-schelet din comuna Berești Bistrița care la 15 ani cântărea doar 13 kilograme și care după două săptămâni de agonie s-a stins pe un pat de spital.

Copii în pericol de moarte

Toți minorii batjocoriți de proprii părinți sau de rude apropiate au fost consiliați de psihologi și sunt în continuare sub observația specialiștilor pentru a putea trece peste trauma provocată.

Acestora li se mai adaugă alți 38 de copii abandonați, 87 abuzați fizic și aproape 200 de minori neglijați în familie. Echipele de intervenție ale Direcției sunt chemate de cele mai multe ori în ultimul moment pentru a prelua un copil părăsit și bolnav.

"Au fost situații când după ce au dus minorul a Unitatea de Primiri Urgență, specialiștii noștri au fost informați de medicul de gardă că o întârziere de câteva minute ar fi condus la decesul copilului. În astfel de cazuri riscă să fie cercetați penal", a mai spus Brașoveanu.

În anul 2010, 60 de copii au fost preluați din mediul în care se aflau și în momentul de față se află în grija asistenților maternali profesioniști sau în centre de plasament.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite