Bacău: 4.000 de brazi, în casele băcăuanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii judeţului Bacău pot cumpăra, începând de azi, brazi de Crăciun direct de la ocoalele silvice.

În acest an, Romsilva va scoate pe piață a 2.900 de brazi și 250 de molizi.Pe lângă aceștia, încă o mie de pomi vor fi puși la pământ, din pădurile private din zona de munte. „În ultimii ani, numărul pomilor tăiați de Crăciun a rămas constant, adică în jur de trei mii. Pădurile din zona de munte au fost retrocedate și de aceea nu mai putem tăia. Altădată erau scoși la vânzare chiar şi 25 de mii de brazi", ne-a declarat Neculai Arsinte, şef Compartiment Producţie din cadrul Direcţiei Silvice  Bacău.

În schimb, unii dintre locuitorii orașului preferă pomii artificiali.  "M-am decis ca anul acesta să-mi cumpăr un brad din magazin, pe care să îl am și la anul. Nu îmi pot permite ca an de an să cumpăr câte un brad din piață, pentru că mereu sunt scumpi", a spus Ana Popa (67 de ani) din cartierul Narcisa.

Tăierea pomilor de Crăciun  va fi monitorizată de Inspectoratul Silvic şi de Vânătoare (ISV), care va efectua controale în colaborare cu echipaje de jandarmi

O mie de lei pentru brazii uriași

Un brad va costa în piețe între 60 şi 100 de lei, iar pentru cei care depăşesc trei metri, preţul ar putea sări de o mie de lei.

Costurile de achiziţie de la ocolul silvic sunt stabilite de Romsilva şi vor fi cuprinse între 25 şi 40 de lei, fără TVA.  În municipiul Bacău se vor vinde pomi de Crăciun, după 10 decembrie în Piața Centrală și Piața Sud.

CITAT

Mihai Florescu- DIRECTOR ISV

"Nu ne așteptăm ca în acest an să tăiem mai mult de 1.000 de brazi din pădurile private"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite