Bacău: 250 de copii au participat la Concursul Național de Șah ”Elisabeta Polihroniade”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii sunt din clasele I-VIII, din 15 comune din județ și municipiul Bacău și au participat în această după amiază la faza județeană a Concursului Național de Șah "Elisabeta Polihroniade". Competiția s-a ținut la Școala "Constantin Platon" din Bacău și a fost prezentă și marea maestră a sportului minții.

Evenimentul face parte dintr-un proiect pilot început în luna noiembrie a anului trecut la Moinești și unde au participat peste 1.000 de copii din municipiu și cele zece comune arondate.

"Am început timid și ne-a luat prin surprindere că atât de mulți elevi au răspuns invitației. Am mai inclus încă cinci comune din zona Comăneștiului și acum și Bacăul. Scopul acestui proiect este de a crea o bază foarte mare de jucători de șah", ne-a declarat Emil Dănuț Gabăr, organizator.

Și-au îndreptat privirea către copiii de la țară

Dacă lucrurile vor decurge bine, inițiatorii au de gând să extindă proiectul în tot județul și mai apoi în toată țara. "A fost un vis al meu și acum s-a realizat. Ne-am îndreptat către copiii de la sate pentru că am vrut să facem ceva și pentru ei. Cele mai bune rezultate obținute până acum sunt ale elevilor din mediul rural. Mă bucur enorm să văd că s-au implicat într-un număr atât de mare", ne-a spus Elisabeta Polihroniade.

Cei care au participat la faza județeană au avut parte de condițiile unei competiții de talie națională. Li s-au adus table, piese și ceasuri pe care le folosesc și marii campioni.

"Am învățat să joc șah pe calculatorul mamei. Îmi place foarte mult, mai ales că acum ne jucăm și la școală", ne-a spus Valentin Hoțu, elev în clasa a II-a la școala din Zemeș.

În urma competiției de astăzi, 144 de participanți s-au calificat la faza națională care va avea loc în perioada 30 ianuarie - 6 februarie la Căciulata.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite