Bacău:Venitul minim garantat, un vis pentru familiile sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de primării din Bacău sunt restanțiere la plata venitului minim garantat către familiile sărace. Sute de persoane fără un loc de muncă nu au primit de la bugetul local niciun leu în prima jumătate a anului.

În total, s-au achitat către familiile din județ doar 2.824.399 de lei, ceea ce înseamnă doar 38% din cât ar trebui să se plătească.

"Nu s-a depăsit niciodată 50%. Bani se dau mai mulți, doar în campaniile electorale de sărbători, respectiv de Crăciun și Paște", ne-a spus Gheorghe Apostu, directorul Agenției Județene pentru Prestații Sociale Bacău.

Printre localitățile unde edilii nu au alocat bani pentru ajutoare sociale se numără Izvorul Berheciului, Huruiești, Asău, Balcani, Cleja, Lipova, Filipeni și Ghimeș.

Edilii spun că nu au bani

Primarii spun că nu au fonduri nici de salarii și că nu văd cum s-ar îndrepta situația până la sfârșitul anului.

"Nu mai avem bani nici să plătim asistenții sociali, darămite familiile sărace. Eu sunt de părere că legea aceasta a și încurajat puturoșenia. Noi suntem în urmă cu plata datoriilor, de unde să dăm? Am făcut scrisori și la Guvern, tot degeaba", ne-a explicat indignat Mihai Coman, primarul comunei Bârsănești, localitate cu 147 de familii ce ar trebui să primească indemnizații, dar pentru care nu s-a alocat niciun leu în 2010.

În județul Bacău sunt în total 12.066 de familii benefiare de ajutoare sociale de la primării din 93 de localitati.

"Restanțele către oameni sunt de aproximativ 4.500.000 de lei. Nu cred că datoriile se vor plăti prea curând, în contextul actual", a încheiat Gheorghe Apostu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite