Bacău: Examenul de Bacalaureat își schimbă structura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Examenul de Bacalaureat își schimbă structura
Bacău: Examenul de Bacalaureat își schimbă structura

Elevii vor susține probele orale și practice în timpul anului școlar, iar pe cele scrise la încheierea acestuia.

Ministerul Educației a făcut public faptul că examenul național de Bacalaureat are, începând cu acest an școlar, o nouă structură care presuspune susținerea probelor orale și practice în timpul anului și evaluari scrise la finalul acestuia.

Așadar, înscrierea elevilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat se face în intervalul 14-18 decembrie 2009, urmând ca între 11 și 13 ianuarie anul viitor să aibă loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Mai apoi, între 13 și 15 ianuarie să se desfășoare examenul oral la limba maternă, între 18 și 29 a aceleași luni să se evalueze competențele digitale și în sfârșit între 19 și 22 aprilie 2010 să aibă loc examenul oral la limba modernă. 

Pentru probele scrise înscrierile se vor face dupa data de 11 iunie. Examenele vor începe cu 28 iunie cu limba și literatura română, pe 29 iunie limba și literatura maternă și pe 30 iunie se va desfășura proba scrisă obligatorie profilului.  Nu în ultimul rând, pe data de 1 iulie se va susține proba la alegere a profilului și specializării.

” Prima afişare a rezultatelor va avea loc în 3 iulie 2010,până la ora 16.00 şi va fi urmată de depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 5, 6 iulie 2010, iar afişarea rezultatelor finale în ziua de 7 iulie”, ne-a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean Școlar Bacău.

 Ea a mai completat că înscrierea elevilor, pentru a doua  sesiune a examenului de bacalaureat 2010, respectiv sesiunea de toamnă, se face în intervalul 5-9 iulie 2010. 

A doua sesiune a examenului de bacalaureat  se va desfăşura între 23 august şi 8 septembrie 2010.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite