Autoritățile din Bacău au pierdut lupta cu magazinele de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou magazin s-a deschis chiar în centrul orașului
Un nou magazin s-a deschis chiar în centrul orașului

În timp ce unele se închid, altele se deschid în buricul târgului. Reprezentanții Poliției Locale spun că au solicitat suspendarea autorizației de funcționare și că fac controale periodic.

Lupta cu patronii magazinelor în care se vând produse etnobotanice pare pierdută. Zilele trecute, locația aflată la doi pași de Colegiul Național de Artă și Sala Ateneu, una dintre cele mai verificate de polițiști, a tras obloanele, însă alte două funcționează fără probleme chiar în centrul orașului.

„S-a făcut un control cu echipaje de la mai multe instituții, s-au confiscat câteva zeci de plicuri cu produse ce vor fi analizate în laborator și s-au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei. Tot atunci și-a făcut apariția și proprietarul spațiului în care funcționa magazinul și care i-a cerut administratorului să părăsească locația", a spus Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

La acest punct comercial, numai polițiștii locali au aplicat de la începutul anului 7 sancțiuni, în valoare de peste 89.000 de lei și au solicitat în instanță suspendarea autorizației de funcționare. Aceștia recunosc că, între timp, pe piață și-au făcut apariția și alte obiective ce funcționează sub denumirea de magazine ce vând îngrășăminte pentru flori ori hrană pentru animale.

Unul este deschis aproape non-stop în stația de taxiuri de pe strada Ioniță Sandu Sturza, iar altul în zona Casei de Cultură. „Noi monitorizăm și aceste locații și am făcut demersuri pentru suspendarea autorizației. Am făcut controale și am ridicat de aici plicuri cu diverse plante și prafuri", a spus Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Bacău.

În primăvara acestui an, Consiliul Local Bacău a dat o hotărâre prin care se interzicea comercializarea de produse etnobotanice pe raza municipiului, însă a fost ignorată de patronii acestui gen de afaceri.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite