„Auria de Bacău“ salvează Stațiunea de Cercetare Legumicolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fasolea Auria de Bacău, unul din soiurile de succes al stațiunii
Fasolea Auria de Bacău, unul din soiurile de succes al stațiunii

Specialiștii instituției băcăuane au bani de salarii din cauza soiurilor de fasole foarte căutate în toată țara. Instituția centrată pe cercetare și ameliorarea speciilor de legume lucreză 60 de hectare de teren și deține o bancă de gene proprie, din care își câștigă existența.

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău a creat peste 50 de soiuri de hibrizi de legume și flori. În momentul de față deține o bancă proprie de gene și laboratoare performante.

Instituția, subordonată Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești" și financiar Ministerului Educației și Cercetării, s-a descurcat în ultimii doi ani din îmbinarea muncii de cercetare cu cea de vânzare a legumelor și semințelor. Principalele legume și semințe, produse în Bacău, care ajung pe piața din România dar și în afara granițelor sunt: fasolea aurie „Auria de Bacău", ardeii și gogoșarii „Creola", ardeii grași „Dariana Bac", „Rebeca", ardeiul lung „Siret" și „Ionel".

Ce proiecte mai are Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău și cum Auria de Bacău asigură salariile angajaților, citiți în săptămânalul ADS,  care poate fi cumpărat de la toate chioşcurile de ziare, la doar 0,9 lei!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite