Aurel Câțea, spintecătorul din Lipova, a fost anchetat de procurori (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 32 de ani și-a înjunghiat soția și și-a decapitat tatăl într-o criză de gelozie după ce i-a suprins în pat sărutându-se. Teribila fapta s-a produs în comuna Lipova.

UPDATE ORA 12.20 Iubovi Cernescheia, sotia de 28 de ani a lui Aurel Câțea se află în prezent internată la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean Bacău. Ea este înafara oricărui pericol, după ce a primit intervenții medicale în cursul nopții. În spital, după ce și-a revenit a aflat că socrul ei, Aurel Cățea de 52 de ani a fost decapitat.

"Doamne, nu-mi vine să cred. Soțul meu era violent și uneori își bătea și copiii. Sunt de nouă ani cu el și am zis că se potolește măcar de dragul lor, dar văd că n-a fost așa. Mă bucur că cei mici sunt la Direcția de Protecția Copilului Bacău, mi-era frică să nu-i omoare și pe ei", a spus aceasta.

Femeia spune că s-a luptat cu bărbatul ei și că nu s-ar fi aflat cu bătrânul în casă când s-a înfuriat Aurel Câțea. "Era furios eram afară când și-a pierdut cumpătul. Nu știu ce avea. M-a alergat prin curte și m-am oprit în WC. M-a înjunghiat și l-am prins de mână. I-am luat cuțitul și l-am aruncat în gura de la WC. Nu mai știu ce s-a întâmplat după aia", a încheiat ea.

Aseară în jurul orei 21.00 Aurel Câțea (32 de ani) a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău unde a fost audiat de procurori după ce, în jurul orei 13.30 și-a decapitat tatăl cu un topor și și-a înjunghiat soția.

Bărbatul, din comuna Lipova, a declarat anchetatorilor că totul s-a produs pe fondul unei crize de gelozie determinată de faptul că i-a suprins pe cei doi în pat sărutându-se.

Familia venise în vizită la Aurel Cățea de 52 de ani. Aurel Câțea a ieșit până în curte, când, se pare că Iubovi Cernescheia (28 de ani) a profitat de lipsa acestuia și a sărit în brațele bunicului copiilor ei.

Intrat în casă, bărbatul de 32 de ani a pus mâna pe un topor și l-a decapitat pe bătrânul de 52 de ani și și-a înjunghiat cu un cuțit soția în jurul gâtului.

Mai mult, orbit de furie a luat capul bătrânului și a plecat prin sat, după cum spun martorii, mergând înspre casa lui din satul Mîlosu.

"Eu veneam spre serviciu când l-am vazut că duce un cap sub braț. Am rămas șocat, era foarte mult sânge și se vedea o ureche de om. Când a venit poliția a recunoscut fapta. Era liniștit", a declarat Vasile Anghel, locuitor în comuna Lipova.

După cum poveștește consăteanul, cei trei copii, de 7 și 9 ani ani au fost martori la teribila faptă.

Ei au fost preluați în regim de urgență de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP).

"Întrucât în localitatea de domiciliu nu a fost identificată nici o ruda sau o altă persoană care să-și asume responasabilitatea creșterii și îngrijirii copiilor, s-a impus preluarea micuților în regim de urgență și instituirea unei măsuri de protecție pentru aceștia", ne-a declarat Alina Iftode, purtător de cuvânt în cadrul DGASP Bacău.

Micuții urmează să primească consiliere psihologică, pentru a fi ajutați să depășească traumele la care au fost martori.

"Ancheta socială este în desfășurare și, în funcție de evoluția cazului, se vor stabili măsuri în concodanță cu interesul superior al copiilor", a mai spus Alina Iftode.

Bărbatul de 32 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorilor.

"Bărbatul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a vedea dacă avea sau nu discernământ când și-a omorât tatăl. El a recunoscut ce a făcut și riscă închisoare de până la 25 de ani pentru omor deosebit de grav", a precizat Felix Bănilă, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Tot el a mai explicat că băcăuanul nu este la prima tentativă de omor.

"Aurel Câțea a mai fost închis pentru cinci ani pentru tentativă de omor. A fost vorba de un conflict spontan la discotecă", a mai explicat Bănilă.

Bărbatul de 32 de ani riscă pănă la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav și tentativă de omor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite