Asociere între oraşe pentru apă mai curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii se vor apuca de lucrări după ce va fi aprobată finanţarea
Muncitorii se vor apuca de lucrări după ce va fi aprobată finanţarea

Ca să nu piardă finanţarea europeană pentru modernizarea reţelei de apă potabilă, consilierii judeţeni s-au decis astăzi să ia taurul de coarne.

Dosarul pentru obţinerea celor 118 milioane de euro ar trebui depus la Ministerul Mediului în luna martie. Cei responsabili cu întocmirea lui recunosc că documentele pe care le-au pregătit nu au nicio şansă să fie validate din cauza faptului că în proiect a fost prins şi municipiul Oneşti.

„În Oneşti serviciul este administrat de către Apă-Canal SA, care este un operator privat. La nivelul judeţului a luat fiinţă un operator regional de apă în care a fost inclus şi municipiul nostru. Din păcate, cei de la Uniunea Europeană nu ne dau niciun ban dacă în acest operator este inclusă o companie privată“, ne-a declarat Petrică Hăineală, directorul Apa Serv Bacău.

Vot de dragul banilor

Scandalul a luat proporţii în momentul în care termenul de depunere a dosarului se apropia de final, iar judeţul Bacău nu întrunea toate condiţiile pentru a lua banii puşi în joc.

„O să ne facem de râs. Eu am dat în judecată Primăria Oneşti pentru că m-a inclus în acest operator regional fără să fiu întrebat dacă vreau. Municipiul Bacău riscă să piardă 35 de milioane de euro, Oneştiul 15 milioane de euro, iar întreg judeţul 118 milioane de euro“, a declarat Ovidiu Budeanu, acţionarul principal la Societatea Apă Canal Oneşti.

Ca să scape de firma privată, consilierii judeţeni s-au întâlnit astăzi pentru a vota scoaterea companiei din operatorul regional Apa Serv. Odată cu acordarea acestui vot consilierii locali din Oneşti şi cei din Bacău au votat şi asocierea celor două oraşe în vederea obţinerii banilor promişi de UE.

„Este o soluţie salvatoare. Acum discutăm despre o asociere între două localităţi şi nu despre o asociere între o firmă de stat şi una privată. Cei de la UE nu mai au de ce să ne mai respingă dosarul“, a conchis Petrică Hăineală, director la Apa Serv Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite