Asfaltările din 2010, lucrări restante de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii băcăuani vor fi nevoiţi să circule şi în acest an pe străzi pline de gropi
Şoferii băcăuani vor fi nevoiţi să circule şi în acest an pe străzi pline de gropi

Dintre cele 14 străzi incluse în planul de reabilitare stabilit de municipalitate în 2009, doar 6 au fost reparate. Astfel, şoferii vor circula şi în acest an printre şanţuri din cauza lucrărilor.

Modernizarea infrastructurii Bacăului continuă să se facă cu viteza melcului. Dintre cele 14 străzi incluse anul trecut în planul de modernizare, doar şase au fost finalizate.

„S-au executat sistemul de alimentare cu apă, cel de canalizare şi noul sistem rutier la străzile Vadul Pomilor, Teiului, Pomilor, Daciei, Banu Mărăcine şi Câmpului, cu precizarea că la aceasta din urmă mai este puţin de lucru la asfaltare“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bacău.

Valoarea lucrărilor se ridică la 6,1 milioane de lei. Băcăuanii consideră că Primăria este mult în urmă cu planul de asfaltări.

Şoferii cer mai multă seriozitate

„Mai sunt destule străzi cu probleme, pline de gropi. Primăria ar trebui să facă mai multe străzi, nu doar câteva, pentru că plătim taxe şi impozite“, a afirmat Alexandru Hodea. Jumătate dintre lucrările începute în 2009 nu au putut fi terminate, aşa că vor continua şi în 2010. Este cazul bulevardului Vasile Pârvan, unde s-a lucrat la reţeaua de apă şi canalizare şi vor fi realizate în acest an şi lucrările de asfaltare. Valoarea investiţiei pentru această stradă este de 2,5 milioane de lei.

Lista străzilor pe care se va lucra în 2010

Pe strada Ulmilor s-a schimbat numai sistemul de canalizare, iar pe Holtului, canalizarea şi alimentarea cu apă, urmând ca în 2010 să se toarne şi asfalt. Suma alocată pentru cele două străzi este de 4 milioane de lei. Pe strada Lupeni Primăria a schimbat trotuarele şi canalizarea.

Alte patru străzi vor intra în lucrări de modernizare din 2010 deoarece anul trecut s-au făcut numai studiile de fezabilitate şi s-au contractat lucrările. Este vorba despre străzile Trecătoarea Gherăieşti, Vasile Lupu, Cerbului şi Muşcatelor. Valoarea totală a investiţiei prevăzute pentru aceste străzi este de 1,2 milioane de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite