Bacau: Asalt la monedele de 50 de bani din cărucioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcările marilor magazine din Bacău sunt pline, după ora 16.00, de cerşetori toleraţi de paznici.

Zilnic, parcările supermarketurilor băcăuane sunt „luate cu asalt“, mai ales după ora 16.00, de cerşetori minori, majoritatea ţigani. Însoţiţi uneori de unul sau doi adulţi, care îi monitorizează, oamenii străzii solicită tuturor clienţilor bani sau produse.


Unii dintre ei se oferă să-i ia clientului coşul şi să-l ducă, pentru a recupera cei 50 de bani utilizaţi de regulă pentru deblocarea căruciorului. Băcăuanii care se lovesc de prezenţa cerşetorilor nu sunt mulţumiţi de situaţie. „Nu înţeleg cum e posibil, cu agenţi de pază care stau aici să fie atâţia cerşetori care ne agresează. Deja mă gândesc să merg la alt supermarket,  ca să-mi pot face cumpărăturile în linişte“, a declarat Mariana Cosma, clientă a unui supermarket.

Cerşetorii au magazine preferate


Agenţii de pază spun că sunt intimidaţi după terminarea serviciului. „I-am mai alungat, dar seara am fost ameninţat de ţigani. Se adunaseră la ieşire şi mi-au spus că e mai bine să nu ne băgăm“, a declarat Ionel G., agent de pază. Întrebaţi ce fac ca să îndepărteze cerşetorii din parcare, reprezentanţii magazinului Kaufland Bacău au precizat doar că directorul este în concediu şi nu pot oferi informaţii. Două ore mai târziu, o patrulă formată dintr-un poliţist şi un jandarm şi-a făcut apariţia în parcare, iar cerşetorii, care fuseseră aduşi de o maşină, s-au adăpostit în magazin.


După o jumătate de oră de patrulare, oamenii legii au plecat, după care Fordul albastru care adusese cerşetorii a oprit în faţa magazinului, iar cei trei copii şi o femeie, care cerşesc zilnic în parcare, s-au urcat în maşină şi au plecat. Alte încercări de a obţine un punct de vedere din partea reprezentanţilor magazinelor şi ai firmelor de pază nu au avut sorţi de izbândă.

Ce vor cerşetorii

Persoanele care cerşesc în parcările unor supermarketuri băcăuane au drept obiectiv principal banii. Fie îi cer de la clienţii care parchează, fie solicită căruciorul celor care şi-au descărcat cumpărăturile, ca să ia moneda de 50 de bani din mecanismul de deblocare. Dacă nu au succes aşa, cerşetorii solicită produse din cele cumpărate, iar uneori se aleg cu o pâine, o bomboană sau altceva de mâncare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite