Artiștii băcăuani expun lucrări de artă plastică la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziția Saloanele Moldovei se mută de pe data de 31 august până pe 17 septembrie la Chișinău. După ce colecția de tablouri a putut fi admirată în galeriile din Bacău de pe 9 iulie până pe 10 august, acum lucrările de artă vor trece granița la românii de peste Prut.

Aproximativ 400 de lucrări de artă plastică realizate de artiși băcăuani vor fi expuse la Chișinău de pe data de 31 august până pe 17 septembrie.

"Expoziția Saloanele Moldovei a putut fi admirată în Bacău timp de o lună. Pentru că printre artiștii care au realizat tablouri se numără și moldoveni, urmează să expunem lucrările la Chișinău. Vernisajul va avea loc odată cu Ziua Națională a Limbii Române în Basarabia", ne-a spus Geta Barbu, șeful Secției de Artă la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu".

În ceea ce privește aria geografică, artiştii care au realizat tablourile sunt din județe precum Baia Mare, Bucureşti, Bârlad, Botoşani, Buzău, Bacău, Focşani, Galaţi, Iaşi, Roman, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea dar și Chişinău.

Și pentru că ediția a XX-a a Saloanelor Moldovei, a fost gândită ca și în trecut sub forma unui concurs, cei mai talentați dintre artiști au fost premiați.

Aceștia sunt Marin Gherasim din Bucureşti, Viorica Zaharia și Luminiţa Radu din  Bacău, Vasile Grama  din Chişinău, Andrei Negură  din  Braşov și  Valeriu Vânagă, Chişinău.

"După 20 de ani de organizare fără întrerupere a concursului, avem speranţa că artele vizuale şi comunitatea de artişti din România şi Republica Moldova vor avea şansa de a rămâne parteneri recunoscuţi şi necesari în societate. De asemenea, că arta promovată de salon va juca rolul de martor la legitimitatea spiritualitaţii noastre comune", a încheiat Geta Barbu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite